Yolda Gördüğü Afişle Başladı, Dünya Şampiyonu Oldu

Kardeşini kreşe götürürken gördüğü kurs afişi üzerine başladığı karatede 70'e yakın madalya kazanan 17 yaşındaki milli sporcu Umay Tokcan, İspanya'da yapılacak dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Tokcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2006 yılında kardeşini kreşe götürürken tesadüfen gördüğü afiş üzerine karateye başladığını belirterek, ilk olarak antrenmanlarda yaptığı çalışmalardan hocasının memnun kaldığını söyledi.

Antrenörünün "senden çok iyi bir sporcu olur" demesi üzerine daha azimli çalıştığını kaydeden Tokcan, en iyi olma duygusunun başarı sağlamasında önemli rol oynadığını dile getirdi.

Tokcan, düzenli antrenmanla başarı elde ettiğini vurgulayarak, ailesinin de kendisine destek verdiğini aktardı.

Kulübünde her gün bir, milli takımda ise iki antrenman yaptığını belirten Tokcan, "Şampiyonalara farklı bir heyecanla hazırlanıyorum. Kendime dikkat ediyorum. 6 Türkiye şampiyonluğu, ümitlerde Avrupa derecem var, ümitlerde dünya şampiyonu oldum, şimdi gençler kategorisindeyim, İspanya'da katılacağım şampiyonada dünya şampiyonu olmak istiyorum. Bugüne kadar kazandığım madalyaların sayısını bilmiyorum, dolabımda yaklaşık 70 madalya var" ifadesini kullandı.

Malezya'da 2011'de düzenlenen Ümit Genç 21 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda birinci olduğunu belirten Tokcan, Türk bayrağını göndere çekerken oldukça gururlandığını bildirdi.

-"Aileler çocuklarını karateye göndersin"

Tokcan, ailelerin kavga sporu gördükleri için çocuklarını karateye yönlendirmediklerine dikkati çekerek, bunun yanlış bir düşünce olduğunu söyledi.

Karate yapan sporcunun işine de iyi konsantre olabildiğini belirten Tokcan, ailelere çocuklarını karateye yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA