Malatya’da ‘amatör Spor Haftası’ Etkinlikleri Devam Ediyor

Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, 30 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında ‘Amatör Haftası’ etkinliklerinin düzenlendiğini kaydederek, amatör spor branşlarına karşı farkındalık oluşturulması noktasında haftayı çok önemsediklerini söyledi.

Özdemir, hafta dolayısıyla Malatya’da da bir takım etkinliklerin düzenlendiğini ve düzenlemeye devam edeceğini ifade ederek, “Hafta dolayısıyla 81 ilde eş zamanlı olarak çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Hafta kapsamında yapılan etkinlikler ile amatör spor branşlarına karşı farkındalık oluşturulması planlanıyor. Bu anlamda her yıl 30 Eylül ila 6 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Amatör Spor Haftası”nı çok önemsiyoruz” dedi.

Sporcuların vatandaşlarla hafta dolayısıyla bir araya geleceğini de ifade eden Özdemir, “Hafta kapsamında düzenlenecek olan faaliyetlerde farkındalık oluşturularak, halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması amaçlanmaktadır. Bunun yanında ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması hedefleniyor” diye konuştu.

Özdemir, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ve il müdürlüğü personeline ‘Amatör Spor Haftası’ dolayısıyla yaptıkları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak: İHA