Karşıyaka'da Büyük Vefa

Karşıyakalıların “Tahir Amcası”na 90. yaş gününde Karşıyaka Belediye Meclisi’nden anlamlı bir hediye geldi.

Belediye Meclisi, Başkan Cevat Durak’ın önerisi ile Karşıyaka ve Karşıyaka Spor Kulübü’ne hizmetleriyle efsaneleşen ismi Tahir Türetken’in adını Demirköprü Spor Tesisi’ne verdi. Karar, Belediye Meclisi’nden, Tahir Türetken’in de katıldığı Ekim Ayı Meclis Toplantısı’nda, oy birliği ile alındı.

Karşıyaka Spor Kulübü’nde birçok kez kulüp başkanlığı, Divan Kurulu Başkanlığı yapan Türetken, oybirliği ile geçen karardan duyduğu memnuniyeti, “Tam 43 yıl önce bu mecliste görev yaptım. Bugün seçilmiş kişilerin arasındayım. Karşıyaka aşığıyım. Dünyada 3 kıtada 27 başşehri dolaştım. Karşıyaka kadar güzel yer görmedim. Bu kentin bir de kulübü var. Bu kulübe çok hizmet edenleri var. Kulüple ilgili bir konu geldiğinde hep olumlu kararlar almanızı dilerim“ diye dile getirdi.

Tahir Türekken’in Karşıyaka sevgisinin herkese örnek olması gerektiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise, “Tahir amca kentimizin ulu çınarlarından biridir. Tahir Türetken deyince aklımıza KSK sevgisi geliyor. Herkesin sevgisini kazanabilmiş, örnek alınması gereken bir insan. Sporla çok yakın ilgisi olduğu için spor tesislerine adını veriyoruz. Bu tesislerde genç sporcular yetiştikçe onu örnek alacak. Adı sonsuza kadar yaşayacak “ dedi.

Toplantıda konuşan meclis üyesi Ahmet Diker’de Türetken’in hayatındaki Karşıyaka sevgisini, “Çocukluğunda evlerinin yanındaki sahada top koşturan KSK futbolcularını izleyerek büyüdü. Bu yaşlarda kazandığı KSK sevgisi hiç azalmadı. 1943 yılında KSK yönetimine girdi, o günden bu yana hala yönetimlerde yer alıyor. Tüm taraftarların da sevgisini kazanmış, adına sloganlar atılmış bir ağabeydir. Ömrünü KSK için adayan bir gönül adamdır” diye anlattı.

Geçmiş dönem KSK Başkanlarından Coşkun Süer’de konuşmasında onun başkanlığında çok şey öğrendiğini söyledi.

Toplantının sonunda, Tahir Türetken, kendisi gibi KSK’ye başkanlık yapan, belediye meclis üyeleri Hüseyin Çalışkan ve Coşkun Süer ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA