Karabükspor'da Bursaspor Maçı Hazırlıkları Sürüyor

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Gaziantep maçında alınan 3-0’lık mağlubiyetin kendilerine ağır geldiğini ve ileride ciddi sorunlar yaşamamak için Bursaspor maçını kazanmaları gerektiğini söyledi.

Ligin 7. haftasının açılış maçında sahasında Bursaspor’u konuk edecek olan Kardemir Karabükspor, hazırlıklarını bugün basına açık olarak yaptı. Hazırlıkları Hasan Doğan Tesisleri'nde teknik direktör Tolunay Kafkas gözetiminde sürdüren kırmızı-mavili ekip, 5’e 2 ve taktik ağırlıklı çalışma yaptı.

İdman öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Tolunay Kafkas, ligin ilk üç haftasında gösterdikleri performansı son 3 maçtır gösteremediklerini belirterek, “Trabzon maçını çok büyük bir kayıp olarak görmüyorum. İçeride iyi oynadığımız ve kazanamadığımız Kayseri Erciyesspor maçı var. Son oynadığımız Gaziantep maçında ise iki farklı yarı maç oynadık. İlk yarıda takım lehine çevireceği atakları ve sonuçları alamadı. İkinci yarı ise yediğimiz golden sonra bize yakışmayan bir oyun sergiledik. Bu mağlubiyet bize ağır geldi. Çok önemli bir Bursaspor maçı oynayacağız. Fikstür zorlaşıyor. İçerideki maçları kazanmak istiyoruz. Bursaspor maçı için lütfen taraftarımız bizi sonuna kadar desteklesin. Bu takımın bir çok şeyi yapacak gücü var. Zaman zaman dalgalanma oluyor bunu en kısa sürede atlatacağız. Takım tekrar eski seyrine ulaşacak” dedi.

Takımda bazı oyuncuların performansların da yaşanan düşüşlerin olduğu yöndeki bir soruya Kafkas, “Burada bir hata varsa tamamı bana aittir. Oyuncuların zaman zaman inişleri ve çıkışları olabilir. Son maçımızda ilk yarı oynanan oyundan memnunum ama maç 90 dakika. Oyuncuların maçı 90 dakika oynaması için gerekli uyarıları ve ikazları yaptım. Bursaspor maçı bizim için kritik ve önemli maç. İleride ciddi sorunlar yaşamamak için bu maçı kazanmak istiyoruz. Her takım önlem alıyor. Biz Lualua’ya birkaç şey gösteriyoruz. Lualua’nın markajdan kurtulma becerisini göstermesi gerekiyor. Bundan kurtulduğu zaman daha iyi işler çıkaracağına düşünüyoruz. Lualua’ya markaj olduğu zaman diğer oyuncularında sorumluluk alıp öne çıkması gerekiyor. Bu maçta diğer oyuncularımız sorumluluk alacak ve öne çıkacaklar. Bir takım sıkıntılarımız geçmişten geliyor bunları atlatmak çok kolay olmuyor. Fakat bunu atlatacağız. Hücum prensiplerinin en önemlilerinden birisi yaratıcılıktır. Yaratıcı oyuncuların olması bir takım için çok önemlidir. Bizim oyuncularımızın son vuruşlarında biraz beceriksizliği var. Bunu beceriksizliği ortadan kaldırdığımız zaman takımız galip gelecektir” açıklamasında bulundu.

Yaklaşık 1,5 saat süren idmanda Mabiala takımdan ayrı düz koşu yaparken, Karabükspor yarın akşam yapacağı son idman ile Bursaspor maçının hazırlığını tamamlayacak.

Kaynak: İHA