Bursaspor, Karabükspor Karşısında Şeytanın Bacağını Kırmak İstiyor

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, hafta sonu oynanacak Karabükspor maçını kazanarak, şeytanın bacağını kırmak istediklerini söyledi.

Bursaspor Teknik Direktörü Daum, Özlüce Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin soruları cevapladı. Zorlu bir deplasman olacağına değinen Daum, “Süper lig dengeli ve zor bir lig. Göründüğü gibi bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Bu neyin göstergesi; kulüplerin gerçekten çok iyi çalışması ve bütün takımların güçlü olduğunu gösteriyor. Aynı şekilde takımımla ilgili bunu söyleyebilirim. Biz de çok iyi çalıştık Ama maalesef bu kadar iyi çalışmamızın semeresini alamadık. Sonuçlarımız iyi değildi. Son lig maçımıza baktığımız zaman gerçekten defansif anlamda çok sağlam defanstan çıkışımız oldu ama maalesef golü atamadık ve bu müsabakayı kazanamadık” dedi.

“KARABÜKSPOR MAÇINDA SONUCA GİTMEMİZ GEREKİYOR”
Akhisar'ın çok organize oynadığını, Karabükspor'un da aynı şekilde oynayacağını ifade eden Daum, “Defansif bölgemizde gerçekten çok iyi oynadık fakat forvet bölgemizde daha etkili olmamız gerekiyor. Orada sonuca gitmemiz gerekiyor. Futbolcularımın sabırlı olması gerekiyor. Akhisar maçında gördük ki galibiyeti çok istediler. Tabi ki bu müsabakada da kişisel hataları kritize edebiliriz. Bunları kritize ettiğimiz zaman orada da puan kayıplarımız oldu. Ne olursa olsun, müsabakada futbolcularım gerçekten herşeyini ortaya koydu istek ve arzusu üst seviyedeydi. Bu da takımın motivasyonunu gösteriyor” diye konuştu.

“YÖNETİMİMİZ TAKIMA ÇOK İYİ DESTEK OLUYOR”
Yönetimin takıma çok iyi destek olduğunun altını çizen Bursaspor teknik direktörü Christoph Daum, “Takımda kendi arasında konuştu, durum değerlendirmesi yaptı. Bu durumdan nasıl çıkış yakalayacağımızı aralarında da konuştular. Bu çıkışımızı, takımımızın da arzuladığı, bu bölgelerden yukarı çıkmak da tabi ki iyi bir oyunla sonuçlandırarak puanları da görmemiz gerekiyor. Galibiyet gelince güven de artıyor. İyi yaptığımız defansta devam etmek ve üstüne koyarak aradığımız golü bulmak için zorlayacağız. Böyle maçlarda oyun sıkıştığında duran toplardan da gol atmaya ihtiyacımız var. Kesinlikle bunu sonuçlandırabilirsek güvenimiz daha da artacaktır. Futbolcularıma ve takımıma güveniyorum. Bazı futbolcular sınırları zorluyorlar. O sınırları aşmaları için onlara yardımcı olacağız” açıklamasında bulundu.

"BELLUSCHİ KARABÜKSPOR MAÇINDA KADROYA KATILACAK"
Bir gazetecinin, ‘Şamil cezalı yerine kimi oynatmayı düşünüyorsunuz, Pinto'ya şans verecek misiniz?’ şeklindeki sorusuna Daum şu şekilde cevap verdi: “Şamil bu hafta cezalı. Belluschi de kadroya katılacak. Bunu söyleyebilirim."

"ABDULLAH AVCI SÖYLENTİLERİNİ GÜLEREK KARŞILIYORUM"
Bir gazetecinin, ‘Abdullah Avcı ile sizin yerinize görüşüldüğü iddiaları var, ne düşünüyorsunuz?’ şeklindeki sorusuna cevap veren Christoph Daum, Abdullah Avcı’yı çok iyi tanıdığına vurgu yaparak, “Tabi Abdullah hocanın hemen bir yerde çalışmasını temenni ediyorum. Ben zor bir durumda burada başladım. Bence daha işin başındayız. Yönetimimizle bunları değerlendirdik. Önümüze baktığımız zaman çok daha büyük değişiklikler olabileceğini söyleyebilirim. Yönetimimizle çalışma içindeyiz. Ben ne olursa olsun yüksek motivasyonla ve sevinçle bu işe devam ediyorum. Benim tanıdığım, sevdiğim, saydığım başkanımızla önce zannedersem sayın başkanımız benimle konuşur, sonra Bursa ile ilgili planlarını açıklar. Biz çok iyi bir çalışma içindeyiz ve yönetimimizle iyi bir diyaloğumuz var. Ben onu biraz gülerek karşılıyorum" açıklamasını yaptı.

"SADECE BİR FUTBOLCUYA İHTİYACIMIZ VAR DEMEDİM"
Bir gazetecinin, “Bursaspor'da kadro derinliği yeterli mi, yeterli ise ne eksik, Bursaspor'daki sıkıntı nedir?’ sorusu üzerine Bursaspor teknik direktörü Daum, şu şekilde cevap verdi: “Ben bir tane futbolcuya ihtiyacımız olduğunu söylediğimi hatırlamıyorum. Kısa transfer döneminde yalnız bir değil birkaç futbolcu üzerinde konuşuldu ancak bir tane futbolcu sonuçlandırıldı. Mevki ile ilgili de açıklamam olmadı. Sadece Kazım'da bunu sonuçlandırabildik. Benim için, ‘bizim takımımızı ileri götürecek futbolcuya ihtiyaç yok’ sözü benim için sürpriz. Ben bunu söylemedim. Mevcut olan kadro ile çalışmak ve en iyisini yapmak durumundayım” şeklinde konuştu.

“TRANSFER ÇALIŞMALARI ŞİMDİDEN BAŞLADI”
Transferle ilgili çalışmaların şimdiden başladığını vurgulayan Daum, “Tabi ki ben yönetimle, mevkilerle, transferle ilgili onlara açıklamalarım oldu. Ama bize bu konuşmalar Karabükspor maçı ile ilgili bir şey getirmiyor. Sizin için enteresan olabilir ama bizim takımımıza yardım edecek bir konu değil. Bizim olaya odaklanmamız gerekiyor. Ne olursa olsun önümüzdeki müsabakalarda en maksimum puanları çıkartabilmek, maçları kazanmak. O durumlarda hatayı sıfır yapan ya da yapmayan bir takıma ihtiyacımız var. Fiziksel, taktiksel olarak üst seviyede olması gereken bir takıma ihtiyacımız var. Şu anda eksik olan tarafımızda, güveni artırdığımız zaman bunları kapatacağımızı düşünüyoruz. Bu takımla benim istediğimi yüzde yüz olmasa da elde edeceğimizi düşünüyorum. Sabırla ve birlik beraberlik içerisinde önümüzdeki maçları çıkarmak” dedi.

“ARTIK ŞEYTANIN BACAĞINI KIRACAĞIZ”
Başladığım günden beri transferle ilgili konuları konuştuklarını ancak bunu medya önünde değil yönetimle konuşmayı tercih edeceğini belirten Alman çalıştırıcı, “Sonuca gidebilmek için takım içinde belirli değişiklikler yapmak durumundayız. İyi çalışmakla, sabırla, futbolcularımıza bu güveni vererek artık şeytanın bacağını kıracağız diye düşünüyorum” diye konuştu.

“KAZANIRSAK ÇOK SEVİNECEĞİM”
Gol yemeden gol atmayı arzu ettiğini belirten Daum sözlerini şöyle tamamladı:
“Tabi ki gol attığımız zaman sevinmezsem hoca olmam, tabi ki sevineceğim. Ama gerçekten ilk sevincim, birkaç aydan beri ilk defa gol yemedik, orada bir adım attık. Ama tabi ki defansif yönü öne aldığınız zaman hep beraberlikler çıkar, o da bizim düşüncemiz için yetersiz. Şu anda gerçekten şunu söyleyebilirim. Birincisi gol yemeden bir tane ya da iki tane gol atıp maçı kazandığımız zaman gerçekten sevineceğim.”

Kaynak: İHA