Bedensel Engelli Tenisçi, Olimpiyat Şampiyonluğu Hedefliyor

Avrupa Para-Masa Tenisi Şampiyonası'nda birinci olan bedensel engelli milli sporcu Neslihan Kavas, Brezilya'da düzenlenecek 2016 Yaz Olimpiyatları'nda şampiyonluk hedefliyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor oyuncusu Kavas, İtalya'nın Lignano kentinde yapılan Avrupa Para-Masa Tenisi Şampiyonası'nda Rus rakibini 3-2 yenerek "Bedensel Engelliler Kadın" kategorisinde şampiyon oldu.

Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda ülkesine iki madalya kazandıran Kavas, 5-21 Ağustos 2016'da Rio de Janeiro'da düzenlenecek Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya kazanarak, İstiklal Marşı'nı tüm dünyaya duyurmak istiyor.

Milli masa tenisçisi Kavas, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yaşında başladığı masa tenisi sporunda ciddi başarılara imza attığını söyledi.

Şampiyon olmasının kendisini çok sevindirdiğini anlatan Kavas, "2003 yılındaki şampiyonda üçüncü olmuştum, bu kez şampiyonluk oldu. Hedefim, 2016 Rio'da İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek. Bana destek olan başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere, kulüp başkanı ve yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA