'zihinsel Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası'Başlıyor

Zihinsel Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası’na 20-28 Ekim 2013 tarihinde Ankara Arena Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Engelli kardeşlerimize imkan verildiği zaman neler yapabildiğini buradan tüm Türkiye ve Dünya’ya göstereceklerini söyledi

Zihinsel Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası 20 Ekim 2013’te Ankara Arena Spor Salonu’nda başlıyor. 28 Ekim 2013 tarihine kadar devam edecek olan şampiyona için basketbolcular son hazırlıklarını yapmaya devam ediyor. Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, ülkemizde ilk kez gerçekleşecek olan 'Zihinsel Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Yıllarca bu ülkede zihinsel engelliler bir şey olamaz denilen çocuklarımız şuanda ülkemiz son 10 yılda engellilere verdiği destekle dünya şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Federasyon başkanı olarak bunun gururunu yaşıyorum. Takımımız 5 kamptan sonra şuanda hazır bir durumdu. Ülkemizde yıllardır atıl durumda olan zihinsel engelli kardeşlerim artık bu salonlarda spor yapıyorlar. Buradan tüm Türkiye ‘ye ve Dünya’ya şunu göstereceğiz, engelli kardeşlerimize imkan verildiği zaman neler yapabildiğini buradan tüm Türkiye ve Dünya’ya göstereceğiz. 20 Ekim’den 28 Ekim’e kadar Ankara Arena Spor Salonu’nda” şeklinde konuştu.

"6 TAKIM KATILIYOR, TÜRKİYE A GRUBUNDA YARIŞACAK”
Dünya Şampiyonalarının 8 ülkenin katılımıyla olduğunu, fakat Brezilya ve Venezuela’nın gelmediğini ifade eden Aydın, şampiyonayla ilgili şunları söyledi:
“Yunanistan, Portekiz, Fransa, Polonya, Avustralya ve Türkiye’nin katılımıyla Türkiye’nin de ev sahipliğinde iyi bir dünya şampiyonası yapacağız. Takımız şu anda hazır, hiçbir eksiği yok. Son 10 yılda engelliler altın çağını yaşadığından dolayı bu şampiyona şuanda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bu yıl 2 dünya şampiyonası 1 tane de Avrupa Şampiyonası yakaladı. Bu ne demektir? Artık Türkiye engellilerine önem veriyor. Onun için federasyon olarak hiçbir eksiği olamadan ev sahipliği yapacağız konuklarımızı bekliyoruz. Yarışmayı bütün Türkiye’nin izlemesini istiyoruz. 6 takım katılıyor. A ve B Grubu, Türkiye A Grubu’nda yarışacak. Çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam ediyor."
Şampiyonada ki hedeflerine de değinen Başkan Aydın, “Bizim hedeflerimiz hep büyüktür. Mutlaka bayrağımızı dalgalandıracağız ama engelli kardeşlerim, bugün sahneye çıkmasıyla bile zaten birinciler. Ülke olarak da iyi bir derece elde etmeyi umut ediyoruz” ifadesini kullandı.

“HEDEFİMİZ BİRİNCİLİK”
Şampiyonaya katılacak olan sporculardan Zeynel Gündoğdu, uzun zamandır hazırlandıklarını belirterek, "Ay Yıldızlı formayı taşıdığımız için çok mutluyuz. Arkadaşlarımızla birlikte söz veriyoruz derece yapacağımıza inanıyoruz. 8 yıldır basketbol oynuyorum. Hedefimiz birincilik, her şeyi zorlayarak birinciliğe oynamak istiyoruz” dedi.

Üç aydır yoğun bir şekilde şampiyonaya hazırlandıklarını kaydeden basketbolculardan Denizhun Özer, "Her türlü duruma ve kötülüğe karşı hazırlanıyoruz. 4 senedir basketbol oynuyorum. Hedefimiz ilk ikiye girmek. İddialıyız, ilk ikiye girmeyi çok istiyoruz. Çünkü çok çalıştık ve çok koştuk, çok mücadele verdik o yüzden kazanmayı çok istiyoruz” diye konuştu.

Finalleri, 27 Ekim 2013 tarihinde oynanacak olan ‘Zihinsel Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası’ na katılacak olan konuk ülkeler, 28 Ekim’de Türkiye’den ayrılacaklar

Kaynak: İHA