Gençlerbirliği- Kasımpaşa Maçının Ardından

Spor Toto Süper Lig’in 8. hafta maçında evinde Gençlerbirliği’ni 3-1 mağlup eden Kasımpaşa, galibiyetin sevincini yaşıyor.


Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, futbolcuların elinden geldiğini yaptığını belirterek, “Oyuncularım elinden geleni yaptı ama açıkçası arada kalite farkı var. Maçı özeti budur. Mücadele olarak oyuncularım elinden geleni yaptı teşekkür ederim. Kulüplerin geleceği ilişkin planları teknik adamlar ancak katkı yapabilirler. Kulüpler hedef belirler teknik adamlar ise katkı sağlar” dedi.

Pozisyon buldukları halde sonuç alamadıklarını söyleyen Diyadin, “Biz oynadığımız maçlarda rakiplerin yüzde bir bile tempo ve istek olarak altında kalmadık. Skoru üretecek özellikle ofansif anlamda bu sezon başından bu yana söylüyorum. Pozisyon bulsak da hiçbir sonuç alamadık. Attığımız gol sayısından da belli. Onun için sıkıntıdayız bu maçı bir kenara koyduğumuzda” ifadesini kullandı.

Gençlerbirliği futbolcusu Jimmy, maçı çevirmenin zor olduğunu ifade ederek, “Bugün müsabakaya gerçekten iyi başladık. 10-15 dakika çok iyiydik golü de bulduk. Ondan sonraki 20-25 dakika gerçekten çok kötü futbol sergiledik. Kalemizde üç gol bulduk. Geri çevirmek zordu tekrar denedik. Fakat olmadı” dedi.

Gençlerbirliği futbolcusu Tosic ise maça iyi başlamamıza rağmen devam ettiremediklerini belirterek, “Özgüven eksik diye düşünüyorum. Her şeye rağmen futbolda böyle şeyler olur. Ben bu ekibe inanıyorum Hiç kimse tabelada böyle sonucu beklemiyordu. Önümüzde maçlar var ve esas önemli olan önümüzdeki maçlara odaklanmak. Ben sorunu kimsede görmüyorum. Ne hocayı nede başkasını suçluyorum. Birinde hata aranacaksa başta kendim ve oyuncularda aranması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

KASIMPAŞA CEPHESİ
Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze, kötü başlayarak bir gol yediklerini belirterek, “İkinci devre oyunun tamamı bizimdi. Çok pozisyona girdik. Golü atamadık, çok istedik. Golcüleri uyarıyorum girdiğin pozisyonu atmak lazım. Her pozisyon gol olmayacak ama bunun cezasını bir gün alabiliriz. Bizim için zor bir maç beklerken, rahat maç oldu. İlk devre üç gol atınca futbolcular bunun rahatlığını hissettiler. Futbolcuları tebrik ediyorum” dedi.

İlk 15 dakika Gençlerbirliği'nin baskılı oynadığını söyleyen Kasımpaşa futbolcusu Adem, “Nitekim golü de buldular. Ardından toparlandık. Bizde cevap bulup beraberliği bulduk. Oyunun kontrolünü tamamen elimize aldık. Bulduğumuz pozisyonları değerlendirmemiz gerekiyordu. Hem moralimiz hem de takım menfaati açısından daha önemli olacaktı. Böyle bir deplasmanda galibiyet aldığımız için takım arkadaşlarımı kutluyorum” diye konuştu

Kaynak: İHA