Galatasaray: 2 Kardemir Karabükspor: 1

Spor Toto Süper Lig'in 8. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Kardemir Karabükspor karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılı takım, Hollandalı yıldızı Sneijder'in iki güzel golüyle sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray ile Kardeniz Karabükspor karşı karşıya geldi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanan karşılaşmayı Galatasaray 2-1 kazanarak üç puana uzanmayı başardı.

Karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 41 ve 83. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Karabükspor'un tek sayısı ise 52'de Akpala'nın ayağından geldi.

Mücadelede ayrıca Karabükspor'dan Puygrenier 56. dakikada kırmızı kart görürken sarı kırmızılı takımın yeni teknik direktörü Roberto Mancini, takımının başındaki ilk galibiyetini de almış oldu.

Bu sonucun ardından Galatasaray, Süper Lig'de henüz tescillenmeyen Beşiktaş maçı hesaba katılmadan 10 puana yükselirken Karabükspor ise 8 puanda kaldı.

MANCINI'NİN KADROSU

Sarı-kırmızılı ekipte kırmızı kart cezaları sona eren Felipe Melo ve Selçuk İnan, Kardemir Karabükspor karşısında takımdaki yerlerini aldı.

Selçuk İnan ve Melo'nun takıma dönüşüyle, teknik direktör Roberto Mancini'nin kadro tercihlerinde de değişiklikler oldu. Son oynanan Akhisar Belediyespor maçına ilk 11'de çıkan isimlerden Yekta Kurtuluş bu kez yedekler arasında yer alırken, Emmanuel Eboue ise yabancı kontenjanı nedeniyle kadronun dışında kaldı. Eboue'nin yerine ise sağ bekte Sabri, Yekta'nın yerine orta alanda ise Ceyhun Gülselam forma giydi.

BRUMA KADRODA YOK

Galatasaray'ın Kardemir Karabükspor maçında yabancı kontenjanına takılan isimler Eboue'nin yanı sıra Riera, Amrabat ve Bruma oldu.

Yabancı oyunculardan Muslera, Melo, Sneijder, Chedjou ve Drogba ilk 11'deki yerlerini korurken, Dany ise yedekler arasında kendisine yer buldu.

İLK 15 DAKİKA TUTUK GALATASARAY


Mancini'nin gelişiyle kadro yapısı ve taktiğinde değişikliklere giden Galatasaray, mücadelenin ilk 15 dakikasında belirgin şekilde tutukluk yaşadı. Ev sahibi sarı kırmızılılar, topun kontrolünü elinde tutmayı başarsa da organize hücum yapmakta ilk dakikalarda zorluk çekti.

Konuk ekip Karabükspor ise ilk dakikalarda itibaren takım olarak en fazla sürede rakip yarı alanda kalmaya çalışırken uzaktan şutlarla ve hızlı hücumlarla Galatasaray karşısında 'ben varım' imajını vermeye çalıştı.

SNEIJDER ÖNCE DENEDİ, SONRA ATTI


Karşılaşmada ilk 15 dakikalık periyodun ardından Galatasaray, gol için bastırmaya önce uzaktan şutlarla ve sonrasında savunma arkasına atılan toplarla başladı.

Wesley Sneijder'in sürüklediği ataklarla hücum yapmaya çalışan sarı kırmızılı takımda Hollandalı yıldız, uzaktan şutların ardından örnek bir organize hücumun ardından sarı kırmızılılar ilk yarıyı önde tamamladı.

41. dakikada etkili paslarla rakip ceza alanı önüne kadar giden Galatasaraylı oyunculardan topla en son buluşan Drogba, ceza yayı yakınlarından ara pasını Sneijder'e verdi. Sneijder'le birlikte top hareketlenen Waterman'ın müdahalesi hafif sağa açıldı ve Burak topa yetişip kale sahası içindeki Sneijder'e pasını verdi ve Sneijder topu boş ağlara gönderdi.

Bu golün ardından gol olmayınca ilk yarı Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

KARABÜKSPOR GELİYORUM DEDİ VE ATTI...


İkinci yarıya ilk yarıda olduğu gibi düşük tempoyla başlayan Galatasaray, Karabükspor'un etkili hücumlarına karşı gelmekte zorlandı.

Konuk ekip Karabükspor, hızlı hücumcularıyla geliştirdiği atakların ardından golü bularak maça dengeyi getirdi.

Dakikalar 52'yi gösterdiğinde bu kez sol kanattan gelişen Karabükspor atağında ceza alanına yapılan ortada Akpala'nın kafa vuruşunu Muslera tek eliyle önledi ama Akpala ikinci pozisyonda sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

KIRMIZI ÇIKTI! KARABÜK 10 KİŞİ

Karabükspor'un golünün ardından Galatasaray bu kez oyunun kontrolünü tamamen eline alarak rakibine hızlı hücumlardan başka şans vermemeye başladı. Konuk ekibin hızlı hücumu değerlendirememesine aynı şekilde karşılık veren Galatasaray, rakibini 10 kişi bıraktı.

56. dakikada Galatasaray'da savunma arkasına koşu yapan Burak'a atılan pasta Puygrenier, Burak'ı yere indirdi ve Puygrenier, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

SNEIJDER İNANILMAZ ATTI...

Kırmızı kartın ardından rakibinin gardını düşüren Galatasaray, oyunu Karabükspor yarı sahasında oynamaya başladı. Atak üzerine atak geliştiren Galatasaray, rakibinin üzerine geldiği nadir atakları savuşturmasının ardından Sneijder'in müthiş golüyle maçta ikinci kez öne geçti.

83. dakikada sol kanatta topla buluşan Aydın'ın ceza alanına ortasında savunmadan dönen topu ceza yayında kontrol eden Sneijder, harika bir şutla takımını öne geçirdi.

Kalan dakikalarda sarı kırmızılı takım skoru korumayı başardı ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.