Dünya Rekortmeni İçin Moral Gecesi

Milli sporcu Derya Can için, "Değişken ağırlık ip destekli paletsiz derin dalış" alanında dünya rekorunu kırmasının ardından Kaş'ta moral gecesi gerçekleştirildi.


Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü üyesi milli sporcu Derya Can için Cumhuriyet Meydanı'nda ODTÜ Sualtı Sporları Kulübü ve Kaş Belediyesinin katkılarıyla moral gecesi düzenlendi.

Burada konuşan Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, turizmle öne çıkan Kaş'ın bir başka güzelliğinin de su altında olduğunu söyledi.

Kaş'ta 30'un üzerinde dalış noktası bulunduğunu belirten Gültekin, "Derya Can da bu güzellikleri görerek dalış yaptı ve dünya rekoru kırdı. Başarısından dolayı Derya'yı kutluyorum. Hem ülkemiz hem de ilçemiz adına kırdığı rekorla gururumuz oldu. Bundan sonra da başarılarının devamını dilerim" dedi.

Dünya Sualtı Sporları Federasyonu Serbest Dalış Teknik Kurul Başkanı Levent Ucuzal da ODTÜ Sualtı Sporları Kulübü sporcusu Can'ın çok zor bir branşta dünya rekoru kırdığını söyledi.

Can'ın iki ayrı branşta daha rekor denemesi yapacağını anlatan Ucuzal, elverişsiz hava koşulları nedeniyle bu denemelerin dün gerçekleştirilemediğini, hava şartlarının normale dönmesiyle bunu yapacaklarını kaydetti.

Can ise Rusya'da gerçekleştirilen dünya şampiyonasının ardından dekor denemesi yapmak için çalışmalarına başladığını ifade etti.

Kırdığı rekoru, Cumhuriyetin kuruluşunun 90'ıncı yılına denk gelmesi dolayısıyla bu yıla atfettiğini kaydeden Can, aynı zamanda bir anne olduğunu, 3 yaşında çocuğu bulunduğunu söyledi.

Can, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu rekor, Türkiye'nin tanıtımı açısından çok önemli. Çünkü bir ülkenin tanıtımında spor, sanat ve kültür önemli yer tutar. Ülke olarak son yıllarda serbest dalış kategorisinde çok önemli mesafeler alındı ancak buna rağmen bizlere yeteri kadar destek verilmiyor. Bundan sonra deneyeceğim rekorları da inşallah kırabilirim. Bana destek olan ve böyle bir ortamı sağlayan herkese teşekkür ederim."

Konuşmanın ardından Gültekin, Can'a plaket verdi. Törende ayrıca Can'ın dünya rekoru dalışını yapmasında emeği geçen sponsorlar ve dalışta görev yapan kurum ve kuruluşların temsilcilerine de plaket sunuldu.

Can'ın ana sponsoru Arnica Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Akın ve kulüp arkadaşlarının da katıldığı törenin sonunda Doğu Karadenizliler Derneği horon ekibi tarafından gösteri yapıldı.

Kaynak: AA