Bayer Leverkusen Sahasında Galip

Almanya Birinci Ligi'nde 9. haftanın açılış maçında Bayer Leverkusen, deplasmanda Hoffenheim'i 2-1 mağlup ederek maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.

Bayer Leverkusen, Wirsol Rhein-Neckar Arena'da 25 bin 213 biletli seyirci önünde Hoffenheim takımına karşı oynadığı maçın ilk yarısını 26. dakikada Sidney Sam'in attığı golle 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda konuk ekibin kontrollü oyununu sürdürdüğü maçta, Bayer Leverkusen'den Stefan Kiessling'in 70| dakikada bir korner sonrası vurduğu kafa topu kaleye doğru gönderdi ancak top auta çıktıktan sonra delik olan yan ağlardan kaleye girdi.

Karşılaşmanın hakemi Felix Brych delik olan yan ağlardan kaleye giden topu Hoffenheimli oyuncuların itirazlarına rağmen gol olarak değerlendirdi ve Bayer Leverkusen karşılaşmada 2-0 öne geçti.

Karşılaşmada bir penaltı kaçıran Hoffenheim'in 88. dakikada Sven Schipplock'un golü ile durumu 1-2 yaptı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Bayer Leverkusen maçtan 2-1 galip ayrıldı.

Puanını 22'ye yükselten Bayer Leverkusen maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Hoffenheim ise 10 puanla 10| sırada kaldı.

Brych'in 70| dakikada verdiği tartışmalı golle ilgili olarak Hoffenheim takımının maçın sonucuna itiraz edeceği bildirildi.

Hoffenheim takımının sportif direktörü Alexander Rosen, maçı yayınlayan Sky televizyonuna yaptığı açıklamada, 'Açık bir şekilde gol değildi. Burada iki görüş yok. Bu bir skandal' ifadesini kullandı.

Benzer bir olay 1994 yılında oynanan Bayern Münih-FC Nürnberg maçında da yaşanmış ve karşılaşma tekrarlanmıştı.

Bundesliga'da 9. hafta bugün oynanacak 6 karşılaşmayla devam edecek.

Kaynak: AA