Kasımpaşa Başkentte 3 Puan Arayacak

Kasımpaşa, Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Gençlerbirliği maçından 3 puanla ayrılmak istiyor.


Milli maçlardan dolayı verilen aradan önce Elazığspor'u 4-0 yenerek, ligde kendi en farklı skorlu galibiyet rekorunu kıran Kasımpaşa, başkent deplasmanında da kazanmayı hedefliyor.

Geride kalan 7 haftada aldığı 4 galibiyet ve 3 yenilgiyle 12 puan toplayan lacivert-beyazlılar, dış sahada aldığı başarılı sonuçlarla da dikkati çekiyor. Bu sezon deplasmanda Torku Konyaspor ve Sivasspor'u yenen Kasımpaşa, Kardemir Karabükspor'a da mağlup olmuştu.

Zorlu maç öncesi Kasımpaşa'da sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı ile Orhan Şam'ın forma giymesi beklenmiyor.

İlk 7 haftada topladığı 4 puanla ligin son sırasında bulunan Gençlerbirliği ise Kasımpaşa'yı yenerek çıkışa geçmek istiyor. Başkent temsilcisi bu sezon sahasında oynadığı 3 maçta birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi aldı.

İki takım arasında geçen sezon oynanan maçlarda İstanbul'da 2-2, Ankara'da ise 0-0'lık beraberlikler ortaya çıkmıştı.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem İlker Meral yönetecek.

- Diyadin, eski takımına karşı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, eski takımı Kasımpaşa'ya karşı 3 puan mücadelesi verecek.

Lacivert-beyazlıları 2011-2012 sezonunda 1. Lig'den play-off'lar sonucu Süper Lig'e çıkaran Diyadin'in geçen sezonun 5. haftasında görevine son verilmişti.

Kasımpaşa ile Süper Lig'de 2012-2013 sezonunda ilk 5 maçta 9 puan toplayan Diyadin'in yerine Kasımpaşa'nın teknik direktörlüğüne Shota Arveladze getirilmişti.

Kaynak: AA