Atletizmde Takvim Toplantısı

Avrupa Atletizm Birliği tarafından düzenlenen geleneksel takvim toplantısı, Estonya'nın başkenti Tallinn'de yapıldı.


Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, 2014 yılı uluslararası yarışma programının belirlendiği toplantı, EAA üyesi 50 federasyonun yetkililerinin katılımıyla 3 gün sürdü. Avrupa atletizminin gelecekteki hedefleri ile gençlere yönelik aktiviteler ve yıldızlar kategorisindeki yarışma yapısının işlendiği seminerlerin de verildiği toplantıda, 2014 yılı takvimi kesinleşti.

Büyük Atatürk Koşusu ve İstanbul Avrasya Maratonu'nun yanı sıra Türkiye'de yapılacak çok sayıda yol yarışı ile ulusal şampiyonalar, takvimde yer aldı. Avrupa'nın en eski pist yarışmalarından olan ve gelecek yıl 69'uncusu düzenlenecek Cezmi Or Kupası'nın tarihi 8 Haziran olarak belirlendi. Yıldızlar ve daha küçük yaş gruplarının önemli organizasyonu Yılmaz Sazak Yarışmaları ise 2014 yılından itibaren kış sezonunda yapılacak. 19 yıl önce salonda başlayan yarışmalar, 20 Aralık 2014'te salona geri dönecek.

- ABAF Kongresi de yapıldı

Balkan Atletizm Federasyonları Birliği Olağan Kongresi, her yıl olduğu gibi bu yıl da takvim toplantısı ile eşzamanlı yapıldı.

TAF Başkanı Fatih Çintimar, Başkan Vekili İsmail Bayazıt ve Dış İlişkiler Koordinatörü Can Korkmazoğlu'nun da bulunduğu toplantıya, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Münir Yaraş da EAA Konseyi üyesi olarak katıldı.

2014 yılında ilk ABAF organizasyonu Türkiye'de yapılacak. Balkan Salon Şampiyonası'na yine İstanbul ev sahipliği yapacak ve yarışmalar 22 Şubat'ta düzenlenecek. Türkiye ayrıca gelecek yıl Balkan Kros Şampiyonası'na da ev sahipliği yapacak. Balkan Kros Şampiyonası, yılın ilk çeyreği yerine son çeyreğinde yapılacak.

- Çintimar, tebrikleri kabul etti

Başkanlık koltuğundaki ilk yurt dışı temasını gerçekleştiren Fatih Çintimar, uluslararası federasyonların başkanları ve ülke federasyonları yetkililerinin tebriklerini kabul etti.

Uluslararası Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Sergey Bubka da Çintimar'ı tebrik ederek, başarılar diledi.

Çintimar, EAA tarafından düzenlenen geleneksel Yeni Başkanlar Toplantısı'na da katıldı.

Toplantıda EAA Başkanı Hansjörg Wirz ile bir araya gelen Çintimar'ın, EAA Konseyi üyelerinin tebriklerini kabul ettiği belirtildi.

Kaynak: AA