Türkiye'ye Yine Hüsran Düştü

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 10| ve son maçta Hollanda'ya 2-0 yenilerek play-off biletini Romanya'ya kaptıran A Milli Futbol Takımı, üst üste 3. kez büyük organizasyonların finallerine katılamadı.


2008 yılında İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği Avrupa Şampiyonası'nda yarı final oynayarak tarihi bir başarıya imza atan Türkiye, daha sonraki 3 büyük organizisyonun finallerine katılım hakkı kazanamadı.

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde grubunu üçüncü sırada tamamlayan teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki ay-yıldızlı ekip, finalleri televizyondan izlemek zorunda kaldı.

2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde grubu ikinci sırada bitiren teknik direktör Guus Hiddink'in çalıştırdığı milliler, play-off'ta Hırvatistan'a elenerek, final vizesi alamadı.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne ise Abdullah Avcı ile başlayan, Fatih Terim ile tamamlayan A Milliler, grubu dördüncü sırada bitirince finallere yine gidemedi.

Öte yandan, 2002 Dünya Kupası'nda Şenol Güneş yönetiminde üçüncü olarak tarihsel bir başarı yakalayan ay-yıldızlı ekip, daha sonra Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda 6 kez düzenlenen finallerin sadece birinde yer alabildi.

Milliler, 2002 Dünya Kupası'nın ardından 2004 Avrupa Şampiyonası'na play-off'ta Letonya'ya, 2006 Dünya Kupası'na ise yine play-off'ta İsviçre'ye kaybederek katılım hakkı kazanamadı.

Kaynak: AA