Milli Maçın Ardından

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 10| son maçta Hollanda'ya 2-0 yenilerek play-off biletini Romanya'ya kaptıran A Milli Futbol Takımı'ndan maç sonrası büyük üzüntü yaşandı.


Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte taraftarlar her iki takım oyuncularını da alkışladı. Milliler oldukça üzgün biçimde soyunma odasına gitti.

Hollandalı futbolcular, play-off biletini kaçıran Türk meslektaşlarını teselli etmeye çalıştı.

Fenerbahçe'nin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt, Türk taraftarların bulunduğu tribüne giderek, formasını verdi.

Hollandalı futbolcular, centilmenlik göstererek kendilerini soyunma odasına alkışlarla uğurlayan Türk sporseverlerin jestine aynı şekilde alkışla yanıt verdi.

- Burak Yılmaz'a tepki

Maçın 44. dakikasında ani gelişen Türkiye atağında topu ayağından çok açarak mutlak gollük bir pozisyonu değerlendiremeyen Burak Yılmaz, taraftarların tepkisine neden oldu.

Pozisyonun ardından taraftarların bir bölümü burak'ı yuhalarken, ardından destek verdi.

Elemelerde 5 gol atarak Umut Bulut ile birlikte ay-yıldızlı ekibin en skorer isim olan Burak, pozisyonun ardından büyük üzüntü yaşadı.

Maçın 55. dakikasında yerini Olcay Şahan'a bırakan Burak Yılmaz, protesto edildi.



- Kuyt'tan asist, Sneijder'den gol

Hollanda'nın ikinci golü, Türkiye'de oynayan futbolcularının işbirliğiyle geldi.

İkinci yarının başında oyuna giren Fenerbahçeli Kuyt'un pasında, Galatasaraylı Sneijder takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

Snejider gol sonrası sevinmezken, golün anonsu sırasında Türk taraftarlar kendisini ıslıkladı.

- Cenk Tosun milli oldu

Gaziantepsporlu Cenk Tosun, Hollanda maçında ilk kez A Milli Takım formasını giydi.

Maçın 74. dakikada Selçuk İnan'ın yerine oyuna giren Cenk Tosun, daha önce de aday kadroya davet edilmiş, ama oynama fırsatı yakalayamamıştı.



- "Yeter Yıldırım Demirören" tezahüratı

Hollanda'nın ikinci golünün ardından ve son dakikalarda taraftar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine, "Yeter Yıldırım Demirören" diye bağırdı.

Taraftarlar ayrıca son anlarda "İmparator Fatih Terim" diye tempo tuttu.

Bu arada, maçın devre arasında, özellikle kale arkası tribündeki taraftarlardan merdiven boşluklarına oturmamaları istendi.

Kaynak: AA