Kocaelispor'un Tesis Sorunu

Spor Toto 3. Lig 3. Grup takımlarından Kocaelispor Başkanı Nebil Uzun, "Görüşmede Sefa Sirmen'in KEV Yönetim Kurulu'nu 15 gün içinde toplayarak KEV tesislerinin Kocaelispor A.Ş'ye devri veya Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusunda karar çıkarılması için anlaşmaya vardık" dedi.


Uzun, düzenlediği basın toplantısında, bayram öncesi Belediye Vanspor karşısında aldıkları galibiyetle camiayı sevindirdiklerini ifade ederek, başarıların devam edeceğini söyledi.

Yönetime seçildikten sonra kulübün gelir, gider ve mahkeme kararlarıı 1988 yılı evraklarından itibaren incelediklerini belirten Uzun, kulübün menfaatleri doğrultusunda adımlar attıklarını kaydetti.

Uzun, tesis sorunu hakkında Kocaeli Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Sirmen'le daha önceden de görüşmeler yaptıklarını dile getirerek, "İzmit'te KEV tesislerinin Kocaelispor'a ait olmadığını kimse söyleyemez. Yıllardır bunu söylüyoruz. Zamanında yargısal ve hukuki anlamda adım atılmamış. Sadece söylemde kalmış. Bu nedenle 1988 yılı evraklarından kuruluş amacına kadar belge aradık ve bunları bulduk. Hukuki anlamda müraacatlar yaptığımız sürece KEV tesislerini alacağımızı net bir şekilde biliyoruz. Bunu yetkilelere ilettik. Yasal süre uzayabilir, anlaşma noktasını bularak kısa sürede kulübün tapulu malı olması gerektiğini ifade ettik. Bu konuda anlaşma noktasına geldik" şeklinde konuştu.

- "KEV tesisleriyle ilgili anlaşmaya vardık"

Sirmen ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'yla bir toplantı yaptıklarını ifade eden Uzun, "Görüşmede Sirmen'in KEV Yönetim Kurulu'nu 15 gün içinde toplayarak KEV tesislerinin Kocaelispor A.Ş'ye veya Büyükşehir Belediyesi'ne devri konusunda karar çıkarılması için anlaşmaya vardık" dedi.

Uzun, "Tesislerin Kocaelispor A.Ş'ye devir edilmesini istiyoruz. Yasal düzenlemeleri yerine getirerek bunu yapmak istiyoruz. Kulübümüzün ekonomik ve mali yapısını iyi duruma getirmek için çalışıyoruz. Bütün yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra Kocaelispor A.Ş'ye devrini isteyeceğiz. Kulübün evi yok, futbolcuların aidiyet hissedeceği bir tesisimiz yok. Tesislerimizi tekrar kazandıktan sonra futbolcularımızın ve antrenörlerimizin kalacağı bir evimiz olacak" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA