Chp'li Piriştina Spora Büyük Önem Veriyor

Kuruçeşme Spor Kulübü’nde amatör sporcularla bir araya gelen CHP Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, sporla ilgili ürettikleri projeleri anlattı, gençlerin taleplerini aldı.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan aday adayı Levent Piriştina, üniversite kenti olan ve genç nüfusun yoğun yaşadığı ilçede sporu hayat tarzı haline getirmek için çalışacağını söyledi.

Buca Kuruçeşme Spor Kulübü’nü ziyaret eden Levent Piriştina, spor ve gençlik üzerine ürettikleri projeleri anlattı, gençlerin taleplerini dinledi. Kuruluşu 1928 yılına uzanan Bucaspor’u ve bu kulübün bünyesindeki tüm branşlara özel önem verilmesi gerektiğini dile getiren Piriştina, aynı zamanda amatör spor kulüplerine verilen desteğin ve halkın spor yapma olanaklarının arttırılması gerektiğine vurgu yaptı.

AMATÖRE ÖZEL ÖNEM
Kendisi de profesyonel tenisçi olan Piriştina, ilçede atıl durumda kalan tesisleri canlandıracağını söyleyerek, “Kentimizin adını Türkiye çapında duyuran Bucaspor’da futbolun dışında voleybol, basketbol ve tenis gibi branşlara da özel önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Profesyonel kulüplerin amatör spor kulüplerden beslendiğini unutmamak gerekiyor. Bu yüzden amatör spor kulüplerimizi destekleyeceğiz ve her branşta spor yapmalarının önünü açacak projeleri hayata geçireceğiz. Ulusal ve uluslararası başarılara ulaşacak sporcuların yetiştiği yerler amatör spor kulüpleridir” diye konuştu.

ÜCRETSİZ SPOR KURSLARI
Sporun bir hayat tarzı olduğunu da belirten Levent Piriştina, halkın spor yapma olanaklarının arttırılmasına da özel önem vereceğini duyurdu. Piriştina, şöyle devam etti: “Spor, sağlıklı yaşamın anahtarıdır aynı zamanda. Amatör ya da profesyonel olarak sporla uğraşmanın dışında her yaştan insanın spor yapmasının önündeki engelleri kaldırmak gerekiyor. Çarpık kentleşme ve hızlı büyüme bu kültüre zarar verdi. Tüm spor dallarında yılda en azından 12 bin gencimize ücretsiz spor kursu vermeyi planlıyoruz. Her mahallede halkın kullanımına yönelik modern spor tesislerini büyük bir hızla hayata geçirmek istiyoruz.”

Kaynak: İHA