Aykon Ted Ankara Kolejliler, Eurocup Hazırlıklarını Sürdürüyor

Tarihinde ikinci kez Eurocup’ta mücadele edecek olan Aykon TED Ankara Kolejliler, Ukrayna temsilcisi Khimik Yuzhne ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürüyor.

Takımın baş antrenörü Ercüment Sunter, gruptan çıkacaklarına inandıklarını belirtti.


Türkiye’yi Eurocup’ta temsil edecek dört takımdan biri olan Aykon TED Ankara Kolejliler, Ukrayna’nın Khimik Yuzhne takımını 16 Ekim Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Arena Spor Salonu’nda konuk edecek. Aykon TED Ankara Kolejliler, Ukrayna takımı ile yapacağı maçın hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Aykon TED Ankara Kolejliler Başantrenörü Ercüment Sunter, kadrodan önemli futbolcuların gitmesine rağmen lige iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi.

Çarşamba günü oynanacak maçtan alınacak galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Sunter, "Biz geçen yıldan beri hedef olarak aynı şeyleri söylüyorduk. Biz kolej olarak mücadele eden mücadeleyi bırakmayan ve Ankara’ya yakışır sonuna kadar basketbol oynayan bir takımdık. Bunu da ilk karşılaşmada gösterdik" diye konuştu.

Yıllardan sonra tekrar Avrupa Kupası’na katılacaklarını dile getiren Sunter, "İlk grubu kesinlikle aşmak istiyoruz. Bunu başarmak içinde Ankara halkının desteğine, çok ihtiyacımız var. Gurubumuz iyi takımlardan oluşuyor ama bizde çok iyi bir takımız. Bizim şu an ki tek hedefimiz evimizdeki bütün karşılaşmaları kazanmak. Bu hedefi tutturabilmek için de evimizdeki karşılaşmalarda seyirci desteğine ihtiyacımız var. Bayram nedeniyle Ankara boşalmış olsa da tahmin ediyorum kalanlar olacaklardır. Biz maç saatini bile izleyicilerimize göre ayarladık. Ankara’ya çok iyi takımlar getireceğiz, bizi yalnız bırakmasınlar. Biz bu kupada onların desteğiyle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Takımın point guardı Berent Kavaklıoğlu ise lige iyi başlamanın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, “Hedefimizde ilk olarak lig vardı. Avrupa Kupası’na hazırlanmak için kısa bir vaktimiz oldu. Genel olarak lige yani Trabzonspor maçına konsantre olduk. Şimdi Avrupa Kupası için çalışıyoruz. Kendi evimizde inşallah galibiyetle başlamak istiyoruz" dedi.

Gruptaki takımları değerlendiren Beren, “Takımlar genelde birbirlerine denk gözüküyor. Her takım birbirini yenecek gibi duruyor. Her maçta elimizden geleni yaptığımız zaman bence ilk üçe gireceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu

Kaynak: İHA