Çarşı, Beşiktaş'a Maddi ve Manevi Destek Vermek İçin 'cezafest'Organizasyonu Düzenleyecek

Çarşı grubu, Beşikta'a maddi ve manevi destek olmak için 'Cezafest' organizasyonu düzenleyecek.


Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş-Galatasaray arasında oynanan derbi maçı sırasında çıkan çıkan olaylardan dolayı Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 4 maçlık seyircisiz sahada oynama cezası verilmişti. Çarşı taraftar grubu bu cezanın ardından kulübüne destek vermek için 'Cezafest' organizasyonu düzenleme kararı aldı.

Çarşı grubundan Yunus Emre Yıldız, Ayhan Güner ve Borga Budak, Maçka Küçükçiftlik Park'ta düzenledikleri basın toplantısıyla Cezafest' organizasyonu hakkında bilgi verdi.

21 Ekim Pazartesi günü saat 17.00'de başlayacak organizasyon için 15 bin bilet hazırladıklarını belirten Borga Budak, "Organizasyonumuzu Çaykur Rizespor maçında 15 bin kişinin katılımıyla İnönü Küçükçiftlik Park'ta yapacağız. Bu organizasyon için mekanın başına İnönü ismini getirerek ruhumuzu yansıtmak istedik. Biletlerimiz hafta başında satışa çıkacak. İki tip bilet olacak. Biletler organizasyonu yerinde takip edecek taraftarlarımız için 20 lira olarak satışa çıkacak. Diğer bir seçenek ise, dünya genelindeki Beşiktaşlılar için biletler 10 lira olarak satışa sunulacak" dedi.

Organizasyondan elde edilen bilet gelirlerinin bir kısmının kulübe 'Feda' edileceği belirten Budak, "Festivalde sosyal etkinliklerde olacak. En önemlisi köy okullarına yardım için kampanya standımız olacak. Spor bizim için eğlencedir. Bizim bir sloganımız var, 'Kendi yaralarımızı kendimiz sararız biz sadece ve sadece Beşiktaşımıza sarılırız.' Biletlerden elde edilen gelirlerin bir kısmını da kulübümüze feda edeceğiz" ifade etti.

Yunus Emre Yıldız ise bu ceza alınan dönemde kulübe maddi ve manevi desek olmak istediklerini belirterek, Galatasaray maçında sahaya giren taraftarları eleştirdi.

Şarkıcılar Ali Altay, Özgün, Bendeniz, Birol Can, Hayko Cepkin ve Ceza'nın mini konserler vereceği festivale Beşiktaş İntegral Forex Basketbol Takımı'nın oyuncularıda katılacak.

Kaynak: İHA