Anadolu Efes-galatasaray Liv Hospital Maçının Ardından

Beko Basketbol Ligi’nin 1. haftasındaki derbi mücadelesinde Galatasaray Liv Hospital, Anadolu Efes’i 85-67 mağlup etti.


Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Liv Hospital antrenörü Ergin Ataman, kapasiteli kadrolarda ilk beşi seçmenin oldukça zor olduğunu ifade ederek, “Rotasyonlar da çok önemli. Bugün ilk beşi iyi seçtik ve maça damgasını ilk beş vurdu. Hücumda müthiş top paylaştılar. Savunmada Anadolu Efes’in adamlarını iyi paylaştık. Hücum düzenlerini bozmayı başardık. İlk periyotta iyi bir fark yakaladık. Değişikliğe gerek duymadık, dolayısıyla ilk periyotta değişikliğe de gerek duymadık” dedi.

Maçın ilk periyottan itibaren kontrollerinde gittiğinin altını çizen Ataman, “Skorboardın bozulmasıyla oyuncularımız soğudu ve birkaç sayı yedik. Neticede müthiş bir skor aldık. Anadolu Efes ligin iyi ekiplerinden. Dolayısıyla bu galibiyet çok iyi bir başlangıç oldu. Çok sayıda oyuncuyu rotasyona sokmak çok kolay değil. Ama sezon çok uzun. Onun için hemen herkese görev şansı gelecektir” ifadelerini kullandı.

Ergin Ataman konuşmasına şöyle devam etti:
“Basketbolda hücum ve savunmayı ayıramazsın. Sayı yüzdemizin iyi olmasının nedeni doğru atışlar oldu. Hücumda zorlama atış yapmayarak şut yüzdemizi 13’e yükseltmeyi başardık. Savunmadaki o dinamizm hücuma pozitif olarak yansıyor. Biz bugün ikisini de çok iyi yaptık. Anadolu Efes çok iyi bir takım. Fakat bugünkü maça kötü başladılar. Yoksa ligin iyi ve iddialı ekiplerinden birisi. Lig’de ve EURO ligde etkili olacaklarını düşünüyorum.”
Geçen sezonun şampiyonu olarak lige iyi başlamak istediklerini belirten Galatasaray Liv Hospital oyuncusu Cenk Akyol ise, “Maça çok iyi başladık. Maçın başından itibaren farkı koruduk ve farklı kazanarak iyi bir galibiyet aldık. Hafta içi de galibiyet alarak EURO lig maceramıza da galibiyetle başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA