Şöhretler Turnuvasında Fatih Terim’e Destek, Mhk’ye Tepki

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen 'Şöhretler Futbol Turnuvası' renkli görüntülere sahne oldu.

Sancaktepe Belediyespor teknik direktörü Semih Yuvakuran, Fatih Terim’e destek verirken, eski hakemlerden Orhan Erdemir MHK’ye tepki gösterdi.
Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen 'Şöhretler Futbol Turnuvası' Sancaktepe Hakan Şükür Stadı’nda gerçekleşti. Renkli turnuva öncesi spor yazarı ve TV yorumcusu Hayri Ülgen, teknik direktör Erhan Altın ile FIFA kokartlı eski hakem Orhan Erdemir, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’i ziyaret etti. Ziyarette başkan İsmail Erdem, şöhretlere plaket hediye etti.

Ardından düzenlenen futbol maçı renkli görüntülere sahne oldu. Sancaktepe Belediyespor ile karşılaşan şöhretler, genç sporculara adeta taş çıkarttı. Turnuvada Metin Uzun, Yasin Tulun, Ercan Acar gibi isimler de yer aldı.

Organizasyonun güzel olduğunu ifade eden Sancaktepe Belediyespor Teknik Direktörü Semih Yuvakuran, “Arkadaşlar hep bizlerle beraberler. Güzel bir organizasyon. Bu organizasyonlar sayesinde arkadaşlarımız ile görüşmüş oluyoruz. Hepimiz futbolu bıraktık, bunlar tekrar bizi bir araya getiriyor. En güzel şekilde onları ağırlayıp, güzel bir maç oynayacağız” dedi.

“TÜRKMENİSTAN’DAN FUTBOLCU GETİRECEĞİM”
Bir dönem görev aldığı Türkmenistan liglerinden övgü dolu sözlerle bahseden Yuvakuran, “Futbolun zayıf olduğu bir ülke değil. Gümbür gümbür geliyorlar. İnanılmaz yetenekli oyuncular var. Sıcak soğuk fark etmiyor, inanılmaz koşuyorlar. Top teknikleri çok iyi oyuncular var. Rusya liglerinde oynayan oyuncular var. Kaliteli oyuncuların oynadığını gördüm. Bizim mevcut ligimizde oynamıyorlar, eğer bir üst lige çıktığımızda oradan birkaç oyuncu getireceğim” diye konuştu.

“FATİH TERİM’İN BU ŞEKİLDE GÖNDERİLMESİ ÇOK YANLIŞ”
Fatih Terim’in Galatasaray’dan ayrılış şekline tepki gösteren Yuvakuran, “Antrenörün kariyeri diyebiliriz. Çok yanlış. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en kaliteli teknik adamını siz bu şekilde gönderebiliyorsanız, düşünün bu ülkenin antrenörüne karşı verdiği değeri” şeklinde konuştu.

“SPORA DESTEK VERMELİYİZ”
Futbol turnuvasının önemli isimlerinden spor yorumcusu Hayri Ülgen ise, “Futbol dünyada insanları kaynaştıran bir spor. Gençleri kahve köşelerinden kurtaran bir olay. Spor sadece futbol değildir. Spora eskisi gibi kıymet vermiyoruz. Spor yapan herkese alan verilmesini rica ediyorum. Sancaktepe gerçekten bu konuda ilerlemiş. Gençlerin önünü açarsak, geleceğe ışık tutarız. Bol bol spor tesisi yaparak gençleri kahve köşelerinden kurtaralım” dedi.

ORHAN ERDEMİR: “GENÇ HAKEMLERE MAÇ VERMEKTEN KORKUYORLAR”
Sancaktepe Belediye Başkanıİsmail Erdem’e teşekkür eden, FİFA kokartlı eski hakem Orhan Erdemir, MHK’ye tepki gösterdi. Süper Lig ve PTT 1. Lig’de 40’ın üzerinde hakem olduğunu belirten Erdemir, “Süper Lig’de kullanılan hakem sayısı 10. Aynı kişiler üzerinde dönüyor. Genç hakemlere maç vermeye korkuyorlar. Oğuz Sarvan ve komitesinin uzantısı olan bir kurul. Kendisi dışarıya eğitimci olarak girdi. Kendisini atamalar ile hissettiriyor. Hata yapan hakeme maç veriyorlar. Alttaki arkadaş maça çıkacağı günü bekliyor. Yukarıdakiler hata yapıp maça çıkıyorsa alttaki, ‘Bende çıkıp yapayım. Takımların lehine yapayım maç alırım’ diyor. Genç arkadaşlar çok beklerler” ifadelerini kullandı.

"ULENBERG TÜRK’ÜN HALİNDEN NE ANLAR"
Eğitimci Jaap Ulenberg’e tepki gösteren Erdemir, “Ulenberg Türk hakemine burada eğitim veriyor. Ne yediğini, içtiğini, düşündüğünü, sosyo ekonomik şartlarının hiç birini bilmez. Geliyor burada Zekeriya Alp’in komutasındaki MHK’nın üstünde hakemlere eğitim veriyor, parasına alıp gidiyor. Bunun yetiştirdiği hakemden ne beklersiniz. Burada tamamen bir Türk eğitimcinin, Türk hakeminin mantalitesini bilen kişilerin burada hakemleri eğitmesi lazım, elin Hollandalı’sının değil” şeklinde konuştu.

Kıran kırana geçen mücadele 3-3 berabere sona erdi.

Kaynak: İHA