Hollanda, Macaristan’ı evinde 8-1 mağlup etti

Hollanda, D Grubu’nda play-off için yarıştığımız rakiplerimizden Macaristan’ı evinde 8-1 mağlup etti. Türkiye, Estonya galibiyeti ile grupta 2. sıraya yükseldi.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki rakiplerimizden Hollanda ile Macaristan karşı karşıya geldi. Gruptan lider olarak çıkmayı daha önce garantileyen Hollanda, evinde ağırladığı Macaristan'a gol oldu yağdı: 8-1. Portakallar'ın golleri Van Persie (3), Strootman, Lens, Van der Vaart, Robben ve Devecseri'den (KK) gelirken, Macarlar'ın tek sayısını Dzsudzsak kaydetti.

Maçtaki gol perdesini 16. dakikada Van Persie açtı. 25. dakikada Strootman ile 2-0 öne geçen Hollanda, 38. dakikada Lens ve 44. dakikada Van Persie'nin golleri ile skoru 4-0'a taşıdı. Macaristan, 47. dakikada Dzsudzsak ile Hollanda'ya yanıt verebildi. 53. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Van Persie hat-trick yaparak takımını 5-1 öne geçirirken, Devecseri, 65. dakikada kendi kalesine gol atarak skoru 6-1'e taşıdı, Van der Vaart 86. dakikada attığı golle maçı 7-1'e getirirken, 90. dakikada maçın skorunu belirleyen Robben oldu: 8-1

Macaristan'ın Hollanda'ya yenilmesi ile Estonya'yı mağlup eden A Milli Takımımız, grupta ikinci sıraya yerleşti.

Hollanda, bu galibiyetle puanını 25'e yükselterek gruptaki liderliğini sürdürdü. Macaristan ise 14 puanla 4. sıraya geriledi.

Macarlar, gruptaki son maçında evinde Andorra'yı ağırlayacak, Hollanda ise Şükrü Saracoğlu'nda A Milli Takımımız'a konuk olacak.