Yosk Zor Gruba Düştü

2013-2014 sezonunda Avrupa kupası hasretine son verecek olan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü’nü (YOSK), Euro League 3 Cup’ta zorlu rakipler bekliyor.

Son iki sezonda Avrupa kupalarının kapısından dönen, bu hayalini 2013-2014 sezonunda gerçekleştirecek YOSK’un rakipleri kura çekimi sonrasında belli oldu. Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında Yalova’yı ve Türkiye’yi temsil edecek olan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü, 2012-2013 sezonunda Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ni 5.sırada bitirdiği için Türkiye’ye 5 kontenjan verilmesiyle Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanmıştı.

Yalova ekibi Euro League 3 Cup B Grubu’nda İsveç’ten Akropol Norrbacka HIF, Rusya’dan BasKI, Almanya’dan Hamburger Sport-Verein ve Ukrayna’dan WBC Donbass ile aynı gruba düştü.

İlk kez Avrupa Kupasını Yalova’ya getirmek istediklerini belirten YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç, “Yalova’nın adını dünyaya duyuracağız. Yalova’nın adını marka haline getireceğiz. Türkiye tarihinde Yalova ilinde ilk spor kulübü olarak Avrupa’da ilimizi temsil etmenin gururunu şimdiden yaşamaya başladık. Sırtımızda büyük bir yük taşıyoruz. Allah’ın izniyle Avrupa kupalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edip, mart ayında Hollanda’daki elemelerden çıkarak, nisandaki İsviçre’de finallere gideceğimize inanıyorum. Osmanlı’nın kurulduğu Yalova’ya Avrupa kupası getireceğiz ve YOSK’un ismini tarihe geçireceğiz. Galatasaray ve Beşiktaş’tan sonra kupa almış bir takım olarak Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol tarihine geçeceğiz. Gruba baktığımızda biz bu gruptan lider olarak çıkarız. Finallere de güle oynaya gider ve kupayı kaldırırız” diye konuştu.

Euro Legaue 3 Cup Group B
Akropol Norrbacka HIF SWE-08
BasKI RUS-04
Hamburger Sport-Verein GER-09
WBC Donbass UKR-04
Yaova Ortapedikler Spor Kulübü TUR-21

Kaynak: İHA