Meram'a Venedik Havuzlu Park

Meram Belediyesi içinde Venedik Havuzu, lunapark ve halatlı çocuk oyun gruplarının yer aldığı fonksiyonel parkı ilçeye kazandırıyor.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, başkan yardımcıları ve daire müdürleriyle Gülbahçe Mahallesi'nde yaklaşık 75 bin metrekarelik alanı kapsayan park yerinde incelemelerde bulundu.

Kalaycı, parktaki çalışmaların hızlı şekilde sürdüğünü, parka, yürüyüş yolları, plaj voleybolu sahası, basketbol, futbol, mini golf sahası ve okuma bankları bulunacağını söyledi.

Çocukları okumaya teşvik etmek için okuma günleri düzenleneceğini belirten Kalaycı, şunları kaydetti:

"Venedik Havuzu olarak ifade ettiğimiz, köprülerin altından kanolarla çocuklarımızın, gençlerimizin anne ve babalarıyla gezinti yapabilecekleri güzel bölüm de parkta yer alacak. Parkın en gözde mekanlarından biri burası olacak. Buraya yaptığımız yatırımlar yaklaşık 50 milyon lirayı bulacak ve bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek. Parkın içinde çocukları sevindirecek güzel alanlardan biri de lunapark olacak. Lunaparkta; çarpışan otolardan kaydıraklara ve dönme dolaplara varıncaya kadar çocuklarımızın ilgisini çekecek 11 ayrı ekipman olacak. Çocuklarımız burada çok güzel zaman geçirecek. Yine çocuklarımızın büyük beğenisini toplayacağını düşündüğümüz ve örneği olmayan halatlı çocuk oyun gruplarını da bu park içerisinde dizayn edeceğiz. Parktaki çalışmaları kısa süre içinde tamamlayarak, halkımızın hizmetine sunacağız. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Kaynak: AA