Kano

Türkiye Kano Federasyonu'nun 2013 yılı faaliyet programı kapsamında Rize'de yapılan "Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonası" sonucunda kadınlar K-1 dalında birinciliği elde eden Ordulu Gamze Öztürk, "Şampiyonadan altın madalya ile döndüğüm için çok mutluyum" dedi.

28-29 Eylül tarihlerinde Rize Ardeşen Fırtına Deresi üzerindeki yapay parkurda yapılan şampiyonanın ardından birincilik elde eden Ordu Mor-Beyaz Spor Kulübü sporcusu Gamze Öztürk memleketine döndü.

Ordu'ya döndükten sonra antrenörü Halil Öziş ile Akyazı Mahallesi'ndeki deniz kıyısında basın açıklaması yapan Gamze Öztürk, Rize'de düzenlenen Akarsu Slalom Türkiye Şampiyonasında birincilik elde ettiğini belirtti.

Zorlu rakipleri arasında kadınlar K-1 dalında Türkiye şampiyonluğunun gurur verici olduğunu ifade eden Öztürk, "Şampiyonadan altın madalya ile döndüğüm için çok mutluyum" dedi.

Kano sporunun Karadeniz illerinde başta olmak üzere Türkiye'de dalga dalga yayıldığını da söyleyen Öztürk, "Çok heyecanlı ve zevkli bir spor yaptığımı düşünüyorum. Bu sporu tercih ederken hiç düşünmeden evet dedim. Bugün de 'iyi ki bu sporu yapıyorum' diyorum. Buradan bu spora uzak duran gençlere de sesleniyorum. Kano sporu göründüğü gibi tehlikeli değil, aksine çok zevkli ve yapılması gereken spor dallarının başında geliyor. Herkese tavsiye ediyorum" dedi.

Öztürk, kendisine her konuda yardımcı olan antrenörü Halil Öziş'e de teşekkür etti.

Ordu Mor-Beyaz Spor Kulübü Antrenörü Halil Öziş'de öğrencisi Gamze Öztürk'ü tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: AA