Hataylı Milli Atletin Başarısı

Hataylı milli atlet Mehmet Güzel, Endonezya'da düzenlenen 3. İslami Dayanışma Oyunları'nda, ilk olarak koştuğu 400 metre engellide ikinci oldu.

Gençlik Hizmeleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Batuhan Altıntaş, Halit Kılıç, İlhami Tanu Özbilen ve Mehmet Güzel'den oluşan milli atletlerin 4x400 metre bayrak yarışında Türkiye'ye gümüş madalya kazandırırken, Güzel'in bu yarıştaki üstün performansıyla ülkemizin gümüş madalya kazanmasında büyük rol oynadığı kaydedildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, Güzel'in ortaya koyduğu bu başarısının kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Türkiye'ye kazandırılan 2 gümüş madalyada Güzel'in büyük katkısı olduğunu ifade eden Taşkın, bu başarının hem Hataylıları hem de spor camiasını sevince boğduğunu, Güzel'in daha büyük başarılara imza atacağına inanadığını kaydetti.

Bu yıl üçüncüsü Endonezya'nın Güney Sumatra bölgesindeki Palembang kentinde yapılan oyunlara Türkiye dahil olmak üzere 39 ülkenin katıldığı, Türkiye'nin 12 dalda 160 sporcuyla yer aldığı bildirildi.

İslami Dayanışma Oyunları'nı dördüncüsünün 2017 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA