Gümüşhane’de Amatör Spor Haftası Başladı

Gümüşhane’de Amatör Spor Haftası, düzenlenen yürüyüş ve bir dizi etkinlik ile başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ve 6 Ekim tarihine kadar sürecek olan hafta kapsamında Zafer Meydanında tören düzenlendi.

Halk Oyunları ekiplerinin gösterisiyle başlayan programda karate, jimnastik, taekwondo ve amatör sanatçıların konseriyle devam etti.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Arslan, Gümüşhane’de ilk defa böyle bir etkinliğin yapıldığını söyledi.

Buradaki asıl hedeflerinin amatör sporcu ruhunu hakim kılmak olduğunu belirten Aslan, “Malumunuz sporda şiddet yasası çıktı. Birazda buraya dikkat çekmek adına yapıyoruz. Hem çocuklarımızı alanlara çekmek, çocuklarımızı sporla tanıştırmak ve çocuklarımıza amatör ruhu tanıtmak amacıyla 6 gün boyunca müsabakalar yapılacak. Kısacası amatör ruhu canlandırmak için ne gerekirse yapacağız.” dedi.

Hafta boyunca spor ve halk oyunları gösterileri, yerel sanatçı konserlerinin yapılacağı programda Aydın Doğan Spor tesislerinde de atletizm, atıcılık, masa tenisi, karate, hentbol, basketbol, voleybol, özel sporcular ve satranç dallarında yarışmalar düzenlenecek.

Kaynak: İHA