Galatasaray'dan Mancini'ye servet

Galatasaray, İtalyan teknik direktör Roberto Mancini ile 3 yıllık sözleşme imzaladığı. Dün ilk idmanına çıkan çıkan İtalyan hoca 3 yılda en az 12.5 milyon euro alacak.

İtalyan hoca, 3 yılda en az 12.5 milyon euro alacak. Lig şampiyonluğu durumunda yıllık ücreti 4.8 milyon euro 'ya çıkacak. Mancini; Türkiye Kupası, Devler Ligi dahil 3 yılda tüm kupaları kazanırsa, primlerle rakam 43 milyon euro 'yu geçecek.

Galatasaray'da Roberto Mancini dönemi dün resmen başlarken, İtalyan çalıştırıcı Türk futbol tarihinin “ücret” rekorunu kırdı. 48 yaşındaki ünlü hoca için 3 yıllık sözleşme karşılığı Galatasaray 'ın kasasından adeta bir servet çıkacak. Kamu Aydınlatma Platformu 'na (KAP) gönderilen açıklamaya göre, Mancini 3 yılda en az net 12.5 milyon euro alacak. Bu rakam primlerle 3 katına çıkacak:

ŞAMPİYONLUKTA 300 BİN EURO ZAM
Mancini 'ye; 2013-14 için 3.5, 2014-15 ve 2015-16 sezonları için yıllık 4.5 milyon euro ödenecektir. Lig şampiyonluğu ve aynı sezonda Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynanması durumunda bir sonraki sezonun yıllık ücretine 300 bin euro eklenecek. Lig şampiyonluğu durumunda 2013-14 için 1.250, 2014-16 için de 1 milyon euro prim verilecek. Türkiye Kupası şampiyonluk primi ise 500 bin euro. Şampiyonlar Ligi 'nde çeyrek final primi 350, yarı final 500, final 1 milyon, şampiyonluk 2 milyon 500 bin euro olacak.

YILDA 10 MİLYON EURO'YU GEÇEBİLİR
Avrupa Ligi primleri ise daha farklı. Mancini, final için 300 bin, kazanılan kupa için 1 milyon 150 bin euro alacak. UEFA Süper Kupa primi, 500 bin euro olarak belirlendi. İtalyan çalıştırıcının kontratındaki en ilginç prim ayrıntısı ise FIFA Kulüpler Dünya Kupası için olan 300 bin euro 'luk prim. Tüm rakamlar alt alta; tüm kupalar (Avrupa Ligi dışındaki) kazanıldığında Mancini 'ye ödenecek yıllık toplam rakam 10, 3 yıllık rakam ise 40 milyon euro 'yu geçecek.

JUVE'EY MEYDAN OKUDU
Galatasaray'ın Roberto Mancini ile anlaşması, dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Özellikle İtalyanlar gelişmelere geniş yer ayırdı:

l Corriere dello Sport: Mancini Galatasaray 'da. Şimdi Juventus 'a meydan okuma zamanı. l Rai: City 'nin eski hocası Galatasaray 'dan senede 4.5 milyon euro alacak. l La Gazetta dello Sport: Mancini Galatasaray 'da. Ancak ulusal takım için izin aldı. Galatasaray, Juventus düetine İtalyan hoca ile çıkacak. l BBC: Mancini evet dedi. l SkySport: Mancini, Galatasaray 'da. l Bild: Galatasaray 'da İtalyan rüzgarı. Terim 'in koltuğu yine Mancini 'nin. l Marca: Mancini, Boğaz 'dan Avrupa 'ya bakacak.

BENVENUTI ROBBY

Mancini, Florya Metin Oktay Tesisleri 'nde futbolcularla tanışırken; Wesley Sneijder, İtalya 'dan tanıdığı başarılı teknik direktöre bu ülkedeki lakabı ile hitap etti ve İtalyanca “Hoşgeldin” dedi.

VE Roberto Mancini, Florya 'ya da ayak bastı. Galatasaray 'ın yeni çalıştırıcısı dün akşam antrenmanı için Florya Metin Oktay Tesisleri 'ne giderek futbolcularla tanıştı. İtalyan hocanın gelişi nedeniyle idman saat 18.00 'e alındı. Mancini tesisleri gezdikten sonra, yardımcılarıyla birlikte forma giyerek antrenman sahasına çıktı. Wesley Sneijder, İtalya 'dan tanıdığı ünlü teknik adama bu ülkedeki lakabı olan “Robby” diyerek hitap etti. İtalyanca hoşgeldin anlamına gelen “Benvenuto” diyen Hollandalı futbolcu ile Mancini kısa bir süre sohbet etti. Sneijder, sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalıştı. Eski teknik ekipten Kaleci Antrenörü Claudio Taffarel ile Kondisyon Antrenörü Scott Piri de antrenmana katılırken; Mancini, idman öncesi futbolcuları sahanın ortasına toplayıp kısa bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaynak: Mancini Türk futbol tarihinin rekorunu kırdı-Spor-Star Gazete https://haber.stargazete.com/spor/mancini-turk-futbol-tarihinin-rekorunu-kirdi/haber-793932#ixzz2gRv5KLv9