Gakgoşlar'da Moraller Bozuk

Spor Toto Süper Lig'de son 2 haftayı puansız kapatan Elazığspor'da, Fenerbahçe ve Sivasspor karşısında alınan mağlubiyetlerin üzüntüsü yaşanıyor.

Ligin 5. haftasında deplasmanda Fenerbahçe'ye 4-0 mağlup olduktan sonra 6. haftada evinde Sivasspor'a 4-2 yenilen Elazığspor'da, moraller bozuk. Camia, son 2 maçta 8 gol yiyen ve sahadan puansız ayrılan takımın bir an önce toparlanmasını bekliyor.

Elazığspor Kulübü Sportif Direktörü Yasir Elmacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ve Sivasspor maçlarında yenilen erken gollerin, takımın oyun düzenini etkilediğini belirterek, "Bu gollerde kaleciyi ya da defansı suçlamak çok yanlış olur. Futbol takım halinde oynanır. Bunu kişilere endekslemek büyük bir hata olur" dedi.

Takımda bazı eksiklerin olduğunu ifade eden Elmacı, şunları söyledi:

"Arka arkaya aldığımız iki mağlubiyet ve ilk 6 haftada yediğimiz gol sayısı, bize yolunda gitmeyen bazı şeyler olduğunu gösterdi. Aslında ilk yarının başında olması bir açıdan iyi oldu çünkü bu yolunda gitmeyen ve eksik olan şeyleri bir an önce giderip, hedefimiz doğrultusunda mücadele etmeye devam edeceğiz. İki maçta da küçük ve basit hatalar yüzünden üçüncü ve dördüncü golü yedik. Bunları en asgariye indirmek için elimizden geleni yapacağız."

-Ligin en fazla gol yiyen ekibi

Ligde 6. hafta sonunda 7 puanla 11'inci sırada yer alan ve geride kalan 6 maçta kalesinde 14 gol gören Elazığ temsilcisi, ligin en fazla gol yiyen ekibi olarak dikkati çekiyor. İlk 4 maçta 6 gol yiyen Elazığ ekibi, son 2 maçta ise kalesinde 8 gol görerek takım savunmasında başarısız bir görüntü çizdi.

-İç sahadaki 8 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

Sivasspor'a evinde 4-2 mağlup olan Elazığspor'un ligde iç sahadaki 8 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Elazığspor, evinde geçen sezonun 21. haftasında Beşiktaş'a 3-1 yenildikten sonra sahasında oynadığı 8 lig maçının 5'inden galibiyetle, 3'ünden beraberlikle ayrılmıştı.

Beşiktaş yenilgisinin ardından geçen sezon evinde Medical Park Antalyaspor'u 2-1, Orduspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Kardemir Karabükspor'u 1-0 mağlup eden Gakgoşlar, Gençlerbirliği ve Sivasspor ile berabere kalmıştı.

Elazığ ekibi, bu sezon ise iç sahada Torku Konyaspor'u 2-0 yenip, Kardemir Karabükspor maçından 2-2 beraberlikle ayrılmıştı.

Kaynak: AA