Enes Ünal’ın Avrupa Hayali

Bursaspor’un yıldız adayı Enes Ünal, küçüklüğünden beri Bursaspor dışında Türkiye'de herhangi bir takımda oynamayı hayal etmediğini belirterek, "Amacım başarabilirsem Avrupa’da oynayabilmek" dedi.

Bursaspor’un genç futbolcusu Enes Ünal, tam saha dergisine açıklamalarda bulundu. Ailesinin kendisine çok destek olduğunu vurgulayan Ünal, "Bu süreçte annem ve babam bana çok destek oldu. Zaman zaman 'Oğlum derslerine biraz daha önem ver dese' de hep arkamda durdu. Keza amcalarımın desteğini de hep arkamda hissettim. Hala her maçtan önce arayıp bana moral verirler" açıklamasını yaptı.

"GALATASARAY MAÇINDA OYUNA ODAKLANIP GOL ATMAYI DÜŞÜNDÜM”
Galatasaray karşılaşmasında şans bulmayı hayal ettiğini ifade eden Ünal, "Şans bulmayı bekliyor ve bunun hayalini de kuruyordum. O hafta Daum çok üstüme düşmüş ve beni özel olarak çalıştırmıştı. Maç sırasında da Batalla o kadar iyi bir pas verdi ki bana sadece golü atmak kaldı. Maçtan sonra bunları düşünmek beni mutlu etti. Maça çıktığımda, sahanın içinde bu tür düşüncelerin hiçbiri aklımda yoktu. Taraftarlar bile aklıma gelmemişti. Sadece oyuna odaklanıp gol atmayı düşünmüştüm" diye konuştu.

“GALATASARAY’A GOL ATTIKTAN SONRA UYUYAMADIM”
Galatasaray’a attığı golden sonra hissettikleri duygularla ilgili bilgiler veren genç futbolcu, “Golü attığım için mutlu oldum ama sadece beraberlik golüydü. İyi oynuyorduk ve maçı kazanmamız gerekiyordu. Bu nedenle golün ardından sadece ikincisini de atmamız gerektiğini düşündüm. Ama maçtan sonra tabii ki uyuyamadım. İnsanın aklına sürekli o an geliyor. Bütün takım arkadaşlarım beni tebrik etti. Zaten çok iyi bir takım ortamımız var. Yerlisiyle, yabancısıyla kaynaşmış bir takımız" açıklamasını yaptı.

“AVRUPA’DA OYNAMAYI HAYAL EDİYORUM”
Gelecekle ilgili planlarından da bahseden Ünal, "O kadar ileriyi görmek ve planlamak kolay değil. Küçüklüğümden beri Bursaspor dışında Türkiye'de herhangi bir takımda oynamayı hayal etmedim. Benim amacım eğer başarabilirsem Avrupa'da oynayabilmek" şeklinde konuştu.

"KENDİMİ GELİŞTİRMEYE UĞRAŞIYORUM"
Elinden geldiğince hareketli oynamaya çalıştığını söyleyen Ünal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tabii hepsi çok değerli santraforlar. Ben de zaten bu oyuncuları tümüyle örnek almıyorum. Hepsinin parça parça özelliklerinden yararlanmaya çalışarak kendimi geliştirmeye uğraşıyorum. İki ayağımı da kullanabiliyorum, son zamanlarda kafa toplarımı da geliştirdim. Savunma arkasına yapılacak koşularda ise kendimi geliştirmem lazım ama bunun için gereken kuvvet çalışmalarının da bir zamanı var."

Kaynak: İHA