Endonezya'da En Çok Madalya Havuzdan

Endonezya'da düzenlenen 3. İslami Dayanışla Oyunları'nda, Türk kafilesinde en çok madalyayı Yüzme Milli Takımı kazandı.

Güney Sumatra'nın başkenti Palembang'daki oyunlarda, yüzmede 31 madalya kazanan Milli Takım, 1 altın madalya eksiğiyle Malezya'nın ardından ikinci sırada yer aldı.

Yüzme Milli Takımı Kafilesi Başkanı Mete Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 altın, 11 gümüş ve 9 bronz madalya kazandıklarını söyledi.

Gürel, "Oyunlardaki sporcu soradan artırılmış ama biz bundan çok geç haberdar olduk. Dört sporcu daha getirseydik, 10-11 madalya daha fazla alır ve ülke sıralamasında birinci olurduk" dedi.

Yüzmede henüz sezon başı olduğu için Endonezya'ya yarışma antrenmanıyla gelmediklerini ifade eden Gürel, "Yüklemelerle geldik, buna rağmen büyük başarı elde ettik. Çok mutluyum, çocuklarımız büyük özveride bulundu ve Türkiye'ye umduğumuzdan daha fazla madalyayla dönüyoruz" diye konuştu.

-Havuzlar hijyenik değildi

Gürel, Palembang'da başta beslenme olmak üzere bir çok sıkıntıyla karşılaştıklarını dile getirerek, "Yemekler damak tadımıza uymadı. Bu konuda çok mağdur olduk, kilo verdik" ifadelerini kullandı.

Havuzlardaki hijyen konusunda da sıkıntı çektiklerini anlatan Gürel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Burası tropikal bir bölge ve sezon boyunca çok sıcak. Bu nedenle yüzme havuzları, Türkiye'dekinin aksine yarı açık. Temizlik koşullarından memnun kalmadık. Havuzlar Türkiye'deki gibi hijyenik değildi, bu durum çocukları çok etkiledi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen büyük bir başarı elde ettik. Ben sporcularımız başta olmak üzere antrenörlerimize, ailelere ve federasyon yönetimine teşekkür ediyorum. Pırıl pırıl bir müsabaka gerçekleştirdik."

Kaynak: AA