Başkan Çakır, Belediye Otobüsüne Binip, Basın Mensuplarına 2 Merkez Gezdirdi

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sosyal belediyeciliğe önem verdiklerini belirtip, sanat sokağı ve sanat galerisinin Mayıs ayında, Yaşam ve Spor Merkezi’nin ise yaz aylarında hizmete sunmayı planladıklarını söyledi.

Beraberinde, Başkan Çakır, basın mensuplarını Merkez Bankası yanında inşaatı süren Sanat Sokağı ve Sanat Galerisi ile Hava Lojmanları Kavşağı şeker arazisinde inşaatı devam eden Yaşam ve Spor Merkezi’ni gezdirdi.

Medya mensupları ile birlikte küçük belediye otobüsünde basın mensupları ile bu iki inşaatı gezdirip bilgi veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Kültür ve Sanat Galerisi’nin hemen yanında yer alan Sanat Sokağı, 9 dönümlük bir alanda 3 bin 510 metrekarelik inşaat alanına sahip bu alanda, çeşitli kafelerin yer alacağı sokakta, Malatya’nın yöresel damak tatlarının sunulacağı Malatya Mutfağı da hizmet verecek. Sanat Sokağı; Gençlik Merkezi, Kent Müzesi ve Halıcı Konağı ile şehrin sanat merkezi haline gelecek. Kent Müzesi, Gençlik Merkezi, Kitap Kafe, Sohbet Kafe, Türkü Kafe, Halıcı Konağı ve Malatya Mutfağı yer alacak” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 50 dönüm alan üzerine kurulan Yaşam ve Spor Merkezi içerisinde bayan ve erkekler için ayrı ayrı 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu, hamam, sauna, futbol, voleybol, basketbol ve hentbol sahaları, fitness, masa tenisi, bilardo salonları, alışveriş merkezleri, kafeterya, açık ve kapalı otopark gibi alanların bulunduğunu söyledi.

Çakır, merkezin maliyetinin 15 milyon lirayı bulacağını da kaydetti.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bugüne kadar 6 semt konağı ve 17 de sosyal tesisi değişik mahallelerde hizmete sunduklarını kaydetti.

Kaynak: İHA