Akhisar Belediyespor Evinde İlk Galibiyetini Aldı

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasının hava muhalefeti nedeniyle ertelenen maçında Akhisar Belediyespor, 90.

dakikada Uğur Demirok’un ayağından bulduğu gol ile Medical Park Antalyaspor’u 1-0 yenerek, sahasındaki ilk galibiyeti aldı.

Maçın ardından basın toplantısında konuşan Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, sahalarında ilk galibiyeti aldıkları için çok mutlu olduğunu belirterek, oyuncularını tebrik etti. Hamzaoğlu, “Oyuncularım inandı ve oyunu kabullenmediler, son anda da olsa galip gelmeyi başardılar. İyi bir takımız, iyi oynuyoruz, tek sıkıntımız oyunu sonuca yansıtamamaktı. Bu çıkışımızı sürdürmek istiyoruz. Sonuna kadar mücadeleden kopmayacağız. Daha iyi olmak için çalışacağız” dedi

Süper lige yabancı olduklarını anlatan Hamzaoğlu, bazı sıkıntıların atlatılması için süreye ihtiyaç duyduklarını vurguladı. Kadroyu kurarken kulübe zarar vermemeyi hedeflediklerini kaydeden Hamzaoğlu ödeyemeyecekleri paraların sözünü vermediklerin söyledi.

Hamzaoğlu, “Akhisar Belediyespor bu ligde var olması gereken bir kulüp, bunun çabası içindeyiz. Değerlerimize zarar getirmeden başarıyı yakalamak istiyoruz. Oyuncularımızın hepsi ellerinden geleni yapıyorlar, mağlup da olsak son ana kadar mücadeleyi bırakmıyorlar. Bunu bir başlangıç olarak kabul ediyoruz. Süper lig takımıyız ama stadımız yetersiz. 4-5 bin kişilik taraftarımız her maça Manisa'ya gelerek takımlarını destekliyorlar. Kendi ilçemizde misafir takımları ağırlayamıyoruz. İlçemizde Süper Lig havası yaşatamıyoruz. Bir an önce iyi stada kavuşmak istiyoruz. Ligin sonuncusuyuz. İlk defa süper lige çıkmış takımız. Büyük takımlarla oynuyor, yeni deneyimler yaşıyoruz. Ligde maçta kaybetsek, düşsek de kazançlı çıkacağız” diye konuştu.

Kadro derinliği yaratmak için transfer yapacaklarını ifade eden Hamzaoğlu, “Kadromuzu belli bir sayıya getirmek için 3-4 transfer yapmayı planlıyoruz. Daha güçlü olmamız gerekiyor. Kadro derinliğine ve iyi oyunculara ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

İkinci yarının ilk maçında Eskişehirspor’la oynayacakları maçı da değerlendiren Hamzaoğlu, “Bizim için zor bir maç olacak. Eskişehir ligin iyi takımlarından bir tanesi. Biz iyi mücadele ettiğimiz sürece burada her takıma sıkıntı yaratabilecek güçteyiz” ifadelerini kullandı.

Akhisar Belediyespor'lu oyuncu Emrah Eren de “Maçı sonuna kadar bırakmadık. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Seri yakalayıp alt sıralardan kurtulmak istiyoruz” diye konuştu.

Maçta golün kendisine nasip olduğunu kaydeden Akhisar Belediyesporlu oyuncu Uğur Demirok ise takım olarak iyi mücadele ettiklerini, galibiyeti hak ettiklerini vurguladı. Galibiyeti ikinci yarının başlangıcı olarak kabul edeceklerini ifade eden Demirok, “Çok iyi oynuyorduk fakat sonuca yansıtamıyorduk. Asıl gücümüzü gösterip daha iyi yerlerde olacağımızı düşünüyorum” dedi.

MEDİCAL PARK ANTALYASPOR CEHPESİ Sözlerine Akhisar Belediyespor'u tebrik ederek başlayan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, “Bizim için beklemediğimiz kayıp oldu. Maç öncesi bu kaybı beklemiyorduk. Kaybedeceğimiz ya da kazanacağımız bir müsabaka değildi. Atanın kazanacağı müsabakaya çıktık. Rakibimiz oynamaktan çok doldur boşalt ile gol bulmaya çalıştı. 90+3’te yediğimiz golden dolayı üzgünüz. Bıraktığımız noktada değiliz, ritmimizi yakalayamadık. Akhisar Belediyespor'u tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Maçta iyi oynayamadıklarını belirten Medical Park Antalyaspor'un tecrübeli oyuncusu Uğur İnceman da Akhisar Belediyespor'u tebrik ettiklerini, ikinci uyarıya iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.

Medical Park Antalyaspor'lu oyuncu Koray Arslan ise “Bugün çok iyi oynayamadık. Girilen ara açıkçası balansımızı bozdu. Bunu ikinci yarının ilk maçı olarak düşünebiliriz. İlk yarıda ilk maçta mağlup olmuştuk. Daha sonra sonunu iyi getirmiştik. Bu maçta bize ders olsun. Lige daha iyi başlamak istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA