Anadolu Efes - Fenerbahçe Ülker Maçının Ardından

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti, 94-76 kazandıkları Fenerbahçe Ülker maçında iyi savunma ve isabetli hücumlarla önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Oktay Mahmuti, mücadelenin başından Sonuna kadar kontrolü ellerinde bulundurduklarını belirterek, “İyi bir hücum ritmimiz vardı. İlk başta rakibimize hızlı hücum sayıları verdik. İkinci yarı bunu da azalttık ve farkı açmaya çalıştık. 3. çeyrek dengede gitse de Son çeyrek daha iyi savunmayla ve isabetli hücumlarla önemli bir galibiyet elde ettik” diye konuştu.

Maçtaki farkı kimsenin bekleyemeyeceğini vurgulayan Mahmuti, “Neticede iki takım da THY Avrupa Ligi'nde oynuyor. Fenerbahçe Ülker'in kadrosu çok iyi oyunculardan kurulu ve teknik ekibi çok kaliteli. Bu sayı farkı bugüne mahsus bir durum” ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'in deneyimli oyuncusu Kerem Tunçeri, kendi evlerinde önemli bir galibiyet aldıklarını ifade etti.

PİANİGİANİ: “KÖTÜ BİR MAÇ OLDU”

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Pianigiani ise aldıkları farklı mağlubiyetin kesinlikle kabul edilemeyeceğini söyledi.

Pianigiani, THY Avrupa Ligi'nde Montepaschi Siena'ya karşı iyi oynayıp kaybettikleri maçtan Sonra, Anadolu Efes maçına psikolojik olarak iyi hazırlanamadıklarını ifade ederek, “Kötü bir maç oldu. Maçı teknik olarak değerlendirmeden, psikolojik olarak ele almalıyız. Çok iyi oynadığımız bir Siena maçından Sonra, bu maça psikolojik olarak hazırlanamadık. Oyuncularım şok yaşayarak bu maça geldi. İlk periyot başa baş oynadık. Kırılma noktalarında kötü basketler yedik ve buna karşılık vermedik. Fenerbahçe gibi bir camiada oynuyorsanız sahadaki mücadelenizle size gösterilen saygıyı hak etmeniz gerekir. Bu performansımız kabul edilebilir bir şey değil. Yine de ligin tepesinde yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Simone Pianigiani, bu sezon farklı kaybettikleri maçlarda takımda birçok sorunun olduğunu fakat bugünkü farklı yenilgiye mazeret üretemeyeceklerini dile getirdi. Pianigiani, sözlerini şöyle sürdürdü: “İyi oynadığımız zaman kenardaki tüm oyuncular bir anda ayağa kalkıyor. Hata yapınca da herkesin kafası yere düşüyor. Bunun üstesinden gelmemiz lazım. Siena maçını kazansaydık bugün skor farklı olurdu. Bu durumlara alışmamız gerekiyor. Sakin olmalıyız. Sinirli olduğum nokta, takımımın gergin olması.'' Fenerbahçe Ülkerli basketbolcu İlkan Karaman ise maçı tamamen savunmada yaptıkları hatalarla kaybettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA