Aslı Çakır Alptekin'e ''teşekkür Belgesi''

Geçen yıl yapılan Londra Olimpiyatları'nda, 1500 metre kadınlar yarışında altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Kutlama Kurulu'nca ''teşekkür belgesi'' ile ödüllendirildi.

Alptekin'i makamında kabul eden Kütahya Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Saka Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapan Alptekin'in, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla MEB Merkez Kutlama Kurulu'nca ''mesleğinde fark yaratan öğretmen'' olarak seçildiğini bildirdi.

Onun, mesleğinde çok büyük farkındalık oluşturduğunu belirten Esen, kendisi gibi başarılı öğrenciler yetiştireceğine inandığını ifade ederek, başarılarının devamını diledi.

Alptekin de deneyimlerini tüm öğrencileriyle paylaşarak onların başarılı olması için elinden geleni yapacağını kaydetti.

Daha sonra Esen, MEB Merkez Kutlama Kurulu'nun gönderdiği teşekkür belgesini, Alptekin'e teslim etti.

Ziyarette, Aslı Çakır Alptekin'in eşi ve antrenörü İhsan Alptekin ile Saka İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü İsa Bayır hazır bulundu.

-''Mesleki ve Teknik Eğitime Özel Sektör

Katılımın Artırılması'' projesi başladı

Kütahya'da, ''Mesleki ve Teknik Eğitime Özel Sektör Katılımın Artırılması'' projesi çalışmalarına başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Valilik'te düzenlenen toplantıda, projenin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası , Kütahya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği , Kütahya Organize Sanayi Bölgesi yetkililerinin aktif katılımıyla gerçekleşmesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Projeyle mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin nicelik ve nitelik yönünden geliştirilmesinde odalar ve özel sektör girişimlerinin katkısının artırılmasının sağlanmasının amaçlandığını ifade eden Esen, şunları kaydetti:

''Ekonomide verimliliğin artırılmasının temel dayanağı, nitelikli iş gücüdür. İyi planlanmış bir mesleki eğitimle nitelikli iş gücüne sahip olmak mümkündür. Gelişmekte olan ekonomilerde mesleki ve teknik eğitim yaşamsal bir öneme sahiptir. Türkiye'de nitelikli iş gücüne olan ihtiyacın hızla giderilmesinin yolu, mesleki ve teknik eğitim sisteminde öğrencilere kazandırılan niteliklerle iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu niteliklerin uyumunu sağlamaktır. Mesleki ve Teknik Liselerde verilen eğitimin hızla iş piyasasına uyumun sağlanması, özel sektörün bu konuda aktif rol almasıyla gerçekleşebilecektir.''

Kütahya'da birçok eğitim projesi hayata geçirilerek başarıyla uygulandığına dikkati çeken Esen, bu projenin, mesleki eğitim alanında başarının en üst düzeye çıkarılmasına katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Sedat Gök

Yayıncı: Deniz Açık

Kaynak: AA