Samet Aybaba: Gençler Verilen Forma Şansını İyi Değerlendirmeli

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Wolfsburg maçında forma şansı verdiği gençlerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğini, buldukları forma şanslarını iyi değerlendirmelerini söyledi.


Takımının Tutturcup maçında Wolfsburg'a 2-0 mağlup olduğu karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, hazırlık maçlarında genç oyunculara şans vermeyi düşündüğü belirterek, "Yoğun çalışma dönemindeyiz. Ara kısa olduğu için daha yoğun çalışıyoruz. Hazırlık maçlarında genç oyuncuların kendilerini geliştirmeleri adına onlara şans veriyoruz. Biz iyi bir takımız. Bazı özelliklerimizi devam ettirmek istiyoruz. Genç oyuncular iyi mücadele ettiler ama bazı eksiklikleri var. Onları gidermeleri gerekiyor. Önümüzdeki hazırlık maçında onlar oynayacaktır. Bu maçı bir hazırlık maçı olarak bakıyoruz." dedi.

Bir gazetecinin "Rakip as kadro ile mücadele etti. Siz yedekleri oynatınız. Gençlerin performansı için neler söyleyeceksiniz ?"sorusuna Aybaba, şu cevabı verdi:

"Genç oyuncuların biraz daha performanslarını arttırmaları gerekiyor. Antrenmanda iyi şeyler yapıyorlar. Bunları sahayada yansıtmaları da lazım. Beşiktaş formasını nerede bulursunuz bulun tarlada bile bulsanız o şansı iyi değerlendirmeniz lazım. Eğer bu şansı değerlendirmezseniz geride kalırsınız."

TRANSFER KONUSUSamet Aybaba, takıma yapılacak takviyeler konusunda ise şunları kaydetti:

"Transfer yapmak ara dönemde gerçekten zor. Hem maddi hem de saha içinde davranış anlamında bizi bozmayacak tip oyuncu arıyoruz. Talip olduğumuz oyuncuların fiyatı arttıyor. Tranfser yapmak kolay değil. Tranfser komitesi ile görüşüyoruz."

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan transfer edilen Gökhan Süzen içinse Samet Aybaba, "Sezon başında kendisini istemiştik ama olmadı. Takım olarak sol tarafta bazı sıkıntılarımız var. Onları giderebilecek bir oyuncu. Umarım bu transferle o sıkıntıyı gideririz. Bize katkısı olur." diye konuştu.

Samet Aybaba, Emre Özkan'ı kadrodan göndermeyi düşünmediklerini sözlerine ekledi .