Sen'' Kampı...

Musa Samur - Profesyonel futbol liglerindeki devre arası nedeniyle Antalya'daki sendikal faaliyetlerini yoğunlaştıran Futbol Çalışanları Sendikası'nın Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Erhalaç, ''İkisi Süper Lig'den 10 kulüp sendikamıza katılacak'' dedi.

Hakan Erhalaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Tüm futbol çalışanlarının yanındayız'' sloganıyla 8 Ekim 2012'de sendika kurma adına yola çıktıklarını ve geçen bu kısa zamanda önemli işler başardıklarını ifade etti.

Sendikanın kurulmasının ardından ara vermeden örgütlenme çalışmalarına başladıklarını ve Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından İskenderun Demirçelikspor ve Kırmızı Grup ekibi Hatayspor'da futbolcuların Futbol-Sen'e üye olduğunu kaydetti.

Örgütlenme çalışmaları sırasında iyi karşılandıklarını ve yöneticiler dahil sektörde yer alanların sendikaya olumlu baktığını kaydeden Erhalaç, lige verilen arayı tüm takımlar gibi kendilerinin de iyi değerlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

-''Yaklaşımlar olumlu''-

Takımların büyük bölümünün 2'nci devre hazırlıklarını Antalya'daki kamplarda yaptığını, Futbol-Sen'in de fırsatı kaçırmayarak ''örgütlenme çalışmaları'' için bu kentte üst kurduğunu belirten Erhalaç, ''Burada ikisi Spor Toto Süper Lig'den 10 kulüp sendikamıza katılacak'' dedi.

Sürecin başından beri olumsuz bir tavırla karşılaşmadıklarını ifade eden Erhalaç, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Hep iyi karşılanıyoruz ve olumlu bakılıyor. Futbolda sendikalaşmanın önemini anlatıyoruz. Çalışmalarımız sırasında sendikalaşmanın uzun zamandır beklendiğini görüyoruz. Bu da bize moral oluyor. Önemli bir ihtiyacı karşılıyoruz. Lige verilen arada çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. Takımlarımız bu dönemde kamp için Antalya'da, biz de görüşmeler yapmak ve kendimizi ifade etmek için buraya geldik. Gayretlerimizin karşılığını alacağımıza ve büyük katılımlar sağlayacağımıza inanıyoruz.''

Sendika çalışması için 2 Ocak'ta Antalya'ya geldiklerini bildiren Erhalaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Burada yaptığımız çalışmalar sonucunda sendikamıza katılımlar olacak. Önemli kulüplerle görüşüyoruz. Şimdiden 10 kulüp bize katılacağını bildirdi. Bu bizim için çok önemli. Ayrıca, teknik direktörler bize ferdi üye olabiliyor. Armağan Turhan, Ramazan Silin ve Onat Çetin artık sendikalı. Buradaki çalışmalarımızın karşılığını aldıktan sonra, moralli bir şekilde futbol çalışanlarını örgütlemeye devam edeceğiz. Sektör çalışanlarının sendikalaşmaya ihtiyacı var ve biz de boşluğu doldurmak için sonuna kadar elimizden gelen gayreti göstereceğiz.''

Erhalaç, teknik direktörlerin sendikaya ferdi üye olabilmelerine karşın, hakemleri faal futbol çalışanı sayamadıklarını bu nedenle de üye yapmadıklarını kaydederek, sözlerini tamamladı.

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA