Gülşah Akkaya: Kaliteli İsimlere Sahibiz

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin tecrübeli isimlerinden birisi olan Gülşah Akkaya, takımının ligdeki durumunu değerlendirdi.

Canik Belediyesi bu sezon ilk defa yer aldığı birinci ligde geride kalan 12 haftada 6 galibiyet 6 yenilgi alırken Spor Toto Türkiye Kupası’nda da çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi.Kupada İçel Büyükşehir Belediyesi’ne yenilerek elenen Samsun ekibinde tecrübeli oyuncu Gülşah Akkaya da takımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.Akkaya, Canik Belediyesi’nin bu sene birinci ligdeki ilk tecrübesini yaşadığına dikkat çekerken, “Kadro olarak yeni bir ekibiz ama çok kaliteli oyuncular var” ifadelerini kullandı.Euroleague kalitesinde yabancıları olduğunu ancak her yeni kurulan takım gibi bunun dezavantajlarını kendilerinin de yaşadığını kaydeden Akkaya, “Sezonun ortalarına doğru çok sakatlık yaşadık. Ben ameliyat geçirdim. Diğer yabancı oyuncumuz ameliyat olmak zorunda kaldı. Tam takım olarak çalışma şansı bulamadık. Bu da yeni kurulan takımların her şeyini etkiliyor. Takım olarak buna benzer dezavantajlar yaşadık. Ama bazı maçlarda oyuncuların tecrübesini ortaya koyarak önemli galibiyetler elde ettik. Fakat geçen hafta oynadığımız İçel maçı bizim için hayal kırıklığı oldu. Bunu şuna bağlıyorum. Yen bir takımız ve haftada bir maç oynamaya alışığız. Diğer kulüpler gibi Avrupa kupasında olmadığımız için hafta arası oynadığımız maçların bizim dengemizi bozduğuna inanıyorum. Fark da yedik. Ancak onlar da kaliteli bir takım.” diye konuştu.

Takım arkadaşlarından övgü dolu sözlerle bahseden Akkaya, kalite ve tecrübelerinin ortada olduğunu söylerken, “Kadromuza baktığınız zaman Türk oyuncularının kaliteleri belli. Cheryl Ford, Mc Carville geçen sezon Euroleague’de oynamış ve kalitesini ispat etmiş. Doneeka Hodges Türkiye’de her zaman iyi takımlarda oynadı. Tanja da İspanya Ligi sayı kralı. Hepsi tecrübeli oyuncular ama dediğim gibi hepimiz ilk kez bir araya geldik.” dedi.

Kendilerine olan ilginin oldukça yüksek olduğunu belirten Gülşah Akaya, “Canik’in arkasında belediye var. Kendi salonumuzda oynuyoruz. O yüzden ilgi bayağı yüksek. Bize ilgi duyanları hayal kırıklığına uğratmak istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Gülşah Akkaya, konuşmasının sonunda ise herkesin yılını kutlarken, 2013 yılı için şunları diledi; “Umarım yeni yıl hepimize başarı, huzur ve sevgi getirir. Kadın basketbolu açısından da bu yıl Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Kadın takımımızın altın madalya ile dönmesini diliyorum."