Trabzon'un umudu Eren Derdiyok

Transferde yabancı oyuncu defterini büyük oranda kapatan Trabzonspor'da tüm gözler Eren Derdiyok transferi için yurt dışında bulunan yönetici Tuncay Bekiroğlu'na çevrildi.

Ara transfer politikasını genç ve yerli oyuncu alımı üzerine kuran Trabzonspor'da ilk tercih olan Cenk Tosun için Gaziantepspor'un kapısı yüksek fiyattan açması bu görüşmeleri tıkanma noktasına getirdi. Sapara'nın bonservisi ve 2 - 2.5 milyon euro para isteyen Gaziantepspor'un bu isteği olumlu karşılanmazken, gözler Hoffenheim'da oynayan Türk asıllı İsviçreli oyuncu Eren Derdiyok'a çevrildi. Eren'in transferini bitirmek için yurtdışında bulunan yönetim kurulu üyesi Tuncay Bekiroğlu'nun büyük aşama kaydettiği, Alman kulübünün de bu transfere büyük oranda sıcak baktığı belirtildi. Eren'in de özellikle İsviçre Milli Takımı'nda oynadığı için form tutmak üzere sürekli forma giyebileceği bir takıma gitmek istediği, bu nedenle bordo - mavililerin teklifine olumlu yaklaştığı öğrenildi.

Sapara gidemiyor
Orduspor'un ısrarlı teklifi ve Trabzonspor'la da anlaşmasına rağmen Karadeniz ekibine transferi gerçekleşmeyen Sapara'nın Gaziantepspor'u çok istediği belirtildi. Geçen sezon kiralık olarak oynadığı Güney ekibi tarafından da ısrarla istenmesi üzerine Orduspor ve Karabük'ün tekliflerini kabul etmeyen Sapara'nın bordo - mavili yönetimle de görüştüğü ve gitmek için izin istediği öğrenildi. Şenol Güneş'in de orta sahadaki yabancı ağırlıklı oyuncu yoğunluğunu azaltmak için Sapara'nın gidişine onay vermesi bordo - mavili yönetimi bu transfer için yüreklendirdi. Ancak Gaziantepspor'la Cenk konusunda yaşanan anlaşmazlığın Sapara'nın gidişinin önündeki en büyük engel olduğu belirtildi.