Mersin İdmanyurdu Burhan Eşer İle Anlaştı

Spor Toto Süper Lig takımlarından İçel İdmanyurdu, Eskişehirspor'dan Burhan Eşer ile anlaştı.

Eşen'in sezon sonuna kadar takımda kiralık oynayacağı bildirildi.

Dün gece İçel'e gelen Burhan Eşer, Hilton Otel'de düzenlenen törenle kendisini sezon sonuna kadar kırmızı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Bazı kulüp yöneticilerinin de hazır bulunduğu törende konuşan İçel İdmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, ligin ilk yarısında takım olarak büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi

Sıkıntıları geride bırakacak adımlar atmaya başladıklarını ifade eden Kahramanlı, teknik direktör Nurullah Sağlam'ın takımdan ayrılmasından sonra Giray Bulak ile anlaştıklarını hatırlatarak, "Bununla birlikte bir transfer dönemi başladı.

Özellikle bugün aramıza katılan Burhan Eşer'e teşekkür ediyoruz. Kulübüne ve başkanı Halil Ünal'a da teşekkür ediyoruz. Burhan'ın transferi ile ilgili çok kulüpler devreye girdi. Medical Park Antalyaspor, Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi birçok kulüp Burhan'ı istiyordu. Ben Burhan'a ve kulübüne İçel'i tercih ettikleri için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Burhan'ın İçel İdmanyurdu'na büyük katkı sunacağına inanıyorum. Kendisi çok deneyimli, karakterli ve akıllı bir kardeşimiz. İnşallah bu dönem İçel İdmanyurdu'na çok şey katacaktır" dedi.

Yönetim olarak son 1 haftadır transfer komitesi ile birlikte çok hızlı ve yoğun bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Kahramanlı, "Gece gündüz 24 saat titizlikle çalışıyoruz. Özellikle yaptığımız bu transferlerin nokta transferler olması için değerlendirmeler yapıyoruz. Mümkün olduğu kadar hata yapmamaya çalışıyoruz. Bu dönem bizim için çok önemli. Burhan ile birlikte 4. transferimizi yapıyoruz. Bundan sonra da transferler devam edecek. Aramızdan ayrılan 12 futbolcumuz var. Bundan sonra öyle zannediyorum ki hocamız ve transfer komitemizle birlikte ihtilacımız olan mevkileri tamamlayacağız. Bu transfer İçelimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Ligde bulundukları sıkıntılı dönemi aşacaklarından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini vurgulayan Kahramanlı, şöyle konuştu: "Biz her zaman zoru başaran bir yönetimiz. Sıralamada gerideyiz ancak puan farkı çok yok. 3 maç kazandığımızda yukarılara çıkabilecek durumdayız. İçel İdmanyurdu'nun bu gücü var. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Yeni dönemde yeni kadromuzla ligde hak ettiğimiz yerde olacağımıza inanıyorum. Tüm İçellilerin de takımına sahip çıkmasını bekliyoruz. İçel İdmanyurdu Spor Toto Süper Lig'de kalıcı olacaktır." Başkan Kahramanlı, Burhan'ın bu sezon kiralık oynayacağını, ancak sözleşmesine bir satın alma opsiyonu koyacaklarını ve kulübü ile da anlaşmaları halinde önümüzdeki sezon İçel İdmanyurdu'na kazandıracaklarını sözlerine ekledi. BURHAN EŞER: "MERSİN İDMANYURDU'NA KATKI YAPMAYA GELDİM" Futbolcu Burhan Eşer ise, İçel İdmanyurdu'na gelmeyi kendisinin çok istediğini kaydederek, "Biraz takım olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyor ve kendisine yakışmayan neticeler aldı. İlk yarı şanssız bir dönem geçirdi. Başkanımızın bu transferde çok emeği oldu. Benim de hedeflerim var. Eskişehirspor'da düzenli bir şekilde forma şansı bulamadığım için biraz sıkıntı yaşadım. Bu nedenle transfer tekliflerini değerlendirdik ve İçel İdmanyurdu'nun bize daha hayırlı olacağını düşündük. Buraya katkı yapmaya geldik. İnşallah hem ben hem yeni gelecek arkadaşlar hem de takımdaki eski arkadaşlarla birlikte İçel İdmanyurdu'nu layık olduğu yere getireceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA