Hakkari'de Kayak Yarışması Düzenlendi

Hakkari'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kayak İl Temsilciliği tarafından kulüpler arası kayak il birinciliği yarışması düzenlendi.

Kent merkezinden 12 kilometre uzaklıkta bulunan Merga Büta Kayak Tesisi'nde gerçekleşen yarışmaya, 7 kulüpten kız ve erkeklerden oluşan toplam 40 sporcu katılımı ile gerçekleşti. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada Naçirvan Sevinç birinci oldu. Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdür Vekili Nevzat Yılmaz, Personel Şube Müdürü Selahattin Gür ve Kayak İl Temsilcisi Halil Kurşun tarafından verildi.

Ayrıca dereceye giren sporcular Bursa ve Erzurum illerinde düzenlenecek olan grup yarışmalarına katılarak Hakkari'yi temsil edecekler.Sportif Eğitim Uzmanı Hekim Demirci yaptığı açıklamada, "Hakkari Merga Bütan Kayak Merkezi'ndeyiz. 2013 yılı faaliyet programında yer alan alt disiplini kayak il birinciliği yarışmasını birazdan gerçekleştireceğiz. Yarışmaya 7 kategoride yaklaşık 40 sporcu katılacaktır, dereceye giren sporcular Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenecek olan alp disiplin birinci etap ikinci etap ve akabinde Türkiye şampiyonasına katılacaklardır. Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürlüğü olarak kayak yarışçılarına her zaman destek vereceğiz." dedi.

Yarışmada birinci olan Naçirvan Sevinç ise "Hakkari Amatör Gençlik Spor Kulübü'ndeyim. Sekiz yıldır kayak yapıyorum ve bugün Hakkari'de yapılan il birinciliğinde birinci oldu. Çok mutluyum herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.