Ekrem Memnun: Hedeflerimizden Birisi Finale Yükselmekti, Bunu Başardık

Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası yarı final ilk maçında İçel Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan Galatasaray maçtan 66-73'lük skorla galip gelerek adını finale yazdırırken, oyuncular büyük sevinç yaşadı.

Son 3 yılın kupa şampiyonu sarı-kırmızılılar, özellikle ribaundlarındaki üstünlüğüyle mücadeleyi kazanırken, Coch Ekrem Memnun, “Maçı kazanıp finale kaldığımız için mutluyuz. Hedeflerimizden birisi finale yükselmekti. Şimdi bunu başardık." diyerek şunları söyledi;"Finaldeki rakibimizi bekleyeceğiz. Sonrasında da kupayı kazanmak için konsantre olacağız. İçel Büyükşehir Belediyesi çok iyi organize olan ve ne istediğini bilen takım. Ligdeki maç ölçü değildi, bunu da bilerek hazırlandık. Maçta beklediğimiz gibi gitti. Savunmada birkaç hata yaptık, rakibimiz de bunu cezalandırdı. Ama oyun kontrolde gitti. Kupa maçları zor ve hata yapmamak lazım. Birkaç küçük konsantrasyon eksikliğine rağmen iyi oynadık. Maçtan önce Fowles ile konuştuk. Ancak final maçı için bir kez daha konuşacağız. Nevriye Yılmaz ciddi bir sakatlık geçirdi. Şuan sakatlığıyla ilgili bir sorun yok. İlk kez dün takımla çalıştı. Ama kondisyon açısından iyi durumda değil. Bugün de atmosferi yaşaması için kadroya aldım. Sonuçta Nevriye’nin varlığı bizim için önemli. Ama finalde de oynayacak gibi gözükmüyor.”Sarı - kırmızılı ekibin oyuncusu Şebnem Kimyacıoğlu, “İçel Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Çok iyi bir takım. Sınırlı bir rotasyonla oynuyorlar. Ancak biz bu akşam iyi basketbol oynadık. Rakibimiz alan savunmasına dönünce biz kilit şutlarda isabet bulduk. Şimdi final maçını kazanmak istiyoruz.” dedi.

İçel Büyükşehir Belediyesi'nin Coch'u Ceyhun Yıldızoğlu ise yaptığı açıklamada, "Öncelikle Galatasaray’ı kutluyorum. Hücum ribaundları bizim çalışmış olduğumuz bir nokta olmasına karşın verdiğimiz tepki iyi değildi. Bu takım buraya kadar oynayarak geldi. Ama bugün 18 hücum ribaundu verdik ki bize çok zarar verdi. Akıllı oynayarak sonuca gitmek istedik. Zaman zamanda bunu yaptık. Ancak Lindsay Whalen’ın ikili sıkıştırmadan bulduğu şut maçın kırılma anıydı. O basketle fark 5 sayıya yükselmişti. Bizim gibi takımın bunu yapmaması gerekiyordu. Ancak ben oyuncularımı gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

İçel Büyükşehir Belediyesi'nin oyuncusu Merve Aydın ise yaptığı açıklamada, "Buraya kadar hak ederek geldik. Maça iyi başladık ve iyi de basketbol oynadık. Skor mücadele boyunca da dengedeydi. Kaybetmemize rağmen elimizden gelenin en iyisini yaptık.” dedi.