Amerikan Ulusal Basketbol Ligi

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde ulusal yayın günü Perşembe gecesinde 2 maç oynandı.

İlk maçta konferanslarında zirve yarışı veren Doğu takımı New York Knicks ile Batı takımı San Antonio Spurs karşı karşıya geldi. 3. periyodun ortasından itibaren oyunun kontrolünü eline alan evsahibi Knicks, sahadan 100-83'lük galibiyetle ayrıldı.

Knicks'in All-Star forveti Carmelo Anthony, 23 sayı ve 8 ribaundla maçın en skoreri olurken, kenardan gelerek 20 sayı ve 5 ribaund kaydeden J.R. Smith de galibiyette önemli rol oynadı. Sakatlıktan döndükten sonra ikinci maçına çıkan yıldız oyuncu Amare Stoudemire'ın 21 dakikada 10 sayı ürettiği maçta, yedek oyuncular Pablo Prigioni, 6 sayı, 9 asist ve Steve Novak, 7'de 5 üç sayı isabetiyle 15 sayılık katkı yaptı.

34 üç sayı denemesinde yalnızca 9 isabet bulan ve maçı yüzde 36,5 şut isabetiyle tamamlayan Spurs'de, All-Star oyuncular Tim Duncan, 11 sayı, 6 ribaund ve Tony Parker, 11 sayı, 6 asistle ayakta kalmaya çalıştı. Yedek oyuncu Gary Neal ise 12 sayıyla takımının en skorer ismi oldu.

Diğer maçta ise Batı Konferansı'nda play-off bileti almak için mücadele eden Denver Nuggets ile Minnesota Timberwolves karşılaştı. Misafir takım Timberwolves, sağ elinden sakatlanarak maçı yarıda bırakan Kevin Love'ın 12 sayı ve 17 ribaundla ''double double'' yaptığı maçtan, 101-97 galip ayrıldı.

Timberwolves'da çaylak oyuncu Alexey Shved ve benchten gelen J.J. Barea, 17'şer sayı ve 5'er asistle galibiyetin mimarları oldu. 6 oyuncunun çift haneli skor ürettiği Timberwolves'da Luke Ridnour ve Andrei Kirilenko, 14'er sayılık katkı yaptı.

Nuggets cephesindeyse pivot Kosta Koufos ve oyuna sonradan giren guard Ty Lawson'ın 16'şar sayısı galibiyete yetmedi. All-Star oyuncu Andre Iguodala'nın 14 sayı, 7 ribaund ve 6 asist ürettiği Nuggets'da, Andre Miller da 10 sayı ve 11 asistle ''double double''a imza attı.

NBA'e 11 maçla devam edilecek.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA