Bölgesel Amatör Futbol Ligi

Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü'nde iki sporcunun U-21 Bölge Karması'na davet edildiği bildirildi.

Şahinbey Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, futbolcu Oğulcan Dinç ile kaleci Barış Korkmaz, Antalya'da gerçekleştirilecek ''U-21 Bölgeler Arası Futbol Turnuvası'' için Adana bölge karmasına davet edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen kulüp başkanı Mehmet Demirbaş, değişik branşlarda bir çok sporcunun milli takımlara davet edildiğini belirtti.

Son olarak 2 futbolcusunun U-21 Bölge Karması'na davet edildiğini vurgulayan Demirbaş, şunları kaydetti:

''Sporcularımızın bu başarısı bizlere onur ve gurur vermiştir. Bu gurur aynı zamanda Gaziantep ve Şahinbey'indir. Daha çok sporcumuzu milli takımlara göndermeyi hedefliyoruz.''

-AGD'den ''Mekke'nin Fethi'' programı

Anadolu Gençlik Derneği Gaziantep Şubesi'nce Mekke'nin Fethi ve Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümleri dolayısıyla program düzenlendi.

AGD'den yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu'ndaki programda konuşan Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Akpınar, Mekke'nin Fethi hakkında bilgi verdi.

Yeni yılın nimet ve fırsat olduğuna dikkati çeken Akpınar, şunları kaydetti:

''Fetih, gönüllerdeki ve beyinlerdeki örtülerin açılmasıdır, hakikat yolunun önünün kaldırılmasıdır. Fatih'in ahlakıyla, Akşemsettin'in ilmiyle kuşanmadıkça fetihleri yapamayız. Fethin gayesi Allah rızası ve dininin tebliğidir. Fetih dış surları kısmen yıkmış ama şehri inşa ve imar etmiş, insanlara İslam'ı açmıştır.''

Program, Kuran-ı Kerim tilavetiyse sona erdi.

Muhabir: Kaan Bozdoğan-Yusuf Atlıhan

Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Kaynak: AA