1461 Trabzon Teknik Direktörü Akçay Açıklaması

Ziraat Türkiye Kupası Grubu'nda sahasında Bursaspor ile golsüz berabere kalan 1461'in teknik direktör Mustafa Akçay, rakipleriyle eşit pozisyonlar yakaladıklarını ancak bunları neticelendiremediklerini söyledi.

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kupada belirleyici bir takım olduklarını belirterek, ''Bu nedenle sorumluluğumuz yüksekti. Buna yakışır bir mücadele yaptık. Bursaspor ile eşit pozisyonlar yakaladık ancak bunları neticelendiremedik. Ortada herkesin saygı duyacağı üst düzey bir mücadele vardı'' dedi.

Takım olarak kupadan çok şey kazandıklarını kaydeden Akçay, ''Aldığımız 2 puan dışında farklı şeyler kazandık. Bunu lige yansıtarak kullanmak istiyoruz. Bursaspor'a başarılar diliyoruz'' ifadesini kullandı.

-Bursaspor cephesi-

Bursaspor Yardımcı Antrenörü Ersel Uzgur ise kazanmak istedikleri bir maça çıktıklarını belirterek, ''Maalesef berabere kaldık. Ancak oyuncuların gösterdikleri performans ve kazanma isteklerinden memnunum'' dedi.

Kupada gruplarda mücadele eden 8 takımın da işinin zor olduğunu ifade eden Uzgur, ''3 günde bir maç oynamak bütün takımları olduğu gibi bizim takımı da yıprattı. Bu programların daha dikkatli yapılması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Bursasporlu Ömer Erdoğan ise maçla ilgili çok fazla bir şey söylemenin içinden gelmediğine değinerek, ''İyi mücadele ettik ama oyun anlayışı açısından verimli olamadık, üretkenlik yoktu. Zor dönemden geçiyoruz, daha çok kenetlenmemiz gerektiğinin farkındayız. Önümüzde de Galatasaray maçı var. Zor bir maç ama bizim için iyi bir fırsat olabilir. Bu maçı kazanırsak bizim için moral olur'' dedi.

1461 Trabzon'un kalecisi Fatih Öztürk ise Çaykur Rizespor ile anlaşan Sercan ve Eren Albayrak'a futbol hayatlarında başarı dileyerek, şunları kaydetti:

''Canımızdan can gitti. Zor bir maçtı, çünkü bir şeyler kopmuştu bizden. Bu takım çökecek mi bitecek mi gibi spekülasyonlar olacağını düşündük. Kupadan elenmek çok önemli değil. İnanıyorum bütün kamuoyunun önünde iyi futbolumuzu gösterdik. Sercan ve Eren, ayrıldıklarında hüngür hüngür ağladı. Öyle bir arkadaşlık kurduk ki birbirimizin canı olmuşuz. Bu arkadaşlık bizi başarıya ulaştırıyor.''

Muhabir: Selçuk Kılıç - Burak Altunöz / Buğra Ersavaş

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA