Köy Takımı Hoffenheim’da Umutlar Tükeniyor

2008-09 sezonunda ilk kez çıktığı Bundesliga’da gösterdiği üstün performansıyla herkesi şaşırtan köy takımı Hoffenheim’da bu yıl ise işler hiç de iyi gitmiyor.

Oynadığı son sekiz maçta sadece 1 puan çıkartabilen ve en kötü deplasman performansına da sahip olan Mavi-Beyazlılar, sondan ikinci sıraya kadar geriledi ve düşme korusunu iyiden iyiye hissetmeye başladı.

Geçen hafta Borussia Mönchengladbach ile 0-0 berabere kalarak altı maç sonra puan yüzü gören Hoffenheim, Eintracht Frankfurt deplasmanında 2-1lik skorla eli boş dönünce hızlı düşüşüne devam etti. Hatalı goller yiyerek dikkatleri üzerine çeken Hoffenheim’in eski Alman milli kalecisi Tim Wiese, bu maçta da özellikle ikinci goldeki yanlış çıkışı mağlubiyette büyük rol oynadı.Son on beş dakikada oyuna giren Eren Derdiyok ise gol yollarında yine etkisiz kaldı. Geçen sezon Bayer Leverkusen’den büyük umutlarla transfer edilen Türk forvetin sadece 1 golü bulunuyor.DENİZ MALLİ İLK GOLÜNÜ ATTITarihinde ilk kez Alman 1. Ligi’ne çıkma başarısı gösteren Greuther Fürth de şimdiden ikinci lig planlarına başlamış görünüyor. İlk ve tek galibiyetini ikinci haftada alan Yeşil-Beyazlılar, sahasında Mainz 05′e 3-0 yenilerek galibiyet hasretini 17 maça çıkardı. Bu sezon sahasında taraftarına üç puan sevincini hiç yaşatamayan Fürth, bu sonuçla iyice dibe demir attı.Genelde yedek başlayan Mainz’ın Türk futbolcusu Deniz Malli, ilk kez ilk 11de sahaya çıktı. Genç yetenek takımının ikinci sayısına imza atarak ilk Bundesliga golüne kavuştu. Milli futbolcu Sercan Sararer ise doksan dakika boyunca forma giydiği karşılaşmada bekleneni veremedi.GALATASARAY’IN RAKİBİ SCHALKE BERABERE KALDIGeçen hafta deplasmanda Fortuna Düsseldorf’u mağlup ederek ligde kalma umutlarını yeşerten Augsburg, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi ikinci turunda eşleştiği Schalke 04'u ağırladı. Güçlü rakibiyle 0-0 berabere kalan Augsburg, çok değerli 1 puan daha alarak averajla Hoffenheim’ın üstüne çıktı.Haftanın çekişmeli geçmesi beklenen mücadelesinde Hannover 96, çıkış yakalayan Wolfsburg’u 2-1′le geçti. Pacognoli’nin 34. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalmasıyla uzun süre 10 kışı oynayan Hannover, buna rağmen sahadan üç puanla ayrılmasını bildi.TOLGA CİĞERCİ, BAŞARILI PERFORMANS SERGİLEDİTolga Ciğerci’nin doksan dakika boyunca başarılı bir performans sergilediği maçta Borussia Mönchengladbach, evinde Fortuna Düsseldorf’u 2-1 yenerek haftayı üç puanla kapattı. Diğer bir karşılaşmada ise zirve yarışından kopmak istemeyen Bayer Leverkusen, Freiburg deplasmanından 0-0′lik eşitlikle dönerek 1 puana razı oldu.DORTMUND ÜÇ PUANI ÜÇ GOLLE ALDIHaftanın açılış mücadelesinde Borussia Dortmund, konuk ettiği Nürnberg’i fazla zorlanmadan 3-0 yenerek üçüncü sıradaki yerini korudu. Signal Iduna Park Stadı’ndan 80 bin taraftar önünde oynanan mücadelede ev sahibine üç puanı getiren golleri Blaszczykowski (2) ve Lewandowski’nin ayağından geldi. İlkay Gündoğan bu maçta da Sarı-Siyahlıların orta sahadaki en iyi oyuncularındandı. Milli futbolcumuz Nuri Şahin ise son 15 dakikada forma şansı bulabildi.MEHMET SCHOLL, SEZON SONU BIRAKIYORBayern Münih’in ikinci takımını çalıştıran Mehmet Scholl’un, bu sezonun sonunda görevinden ayrılacağı bildirildi.

Kırmızı-beyazlıların medya direktörü Markus Hörwick, Scholl’un görevinden ayrılacağı yönündeki kararını kulübe bildirdiğini ifade etti.

Hörwick, Scholl’un yerine kimin geleceğinin ise henüz belli olmadığını belirtti.

Scholl ise kararını 2 hafta önce kulüp başkanı Uli Hoeness’e bildirdiğini söyledi.

Teknik direktörlük görevinden ayrılma sebebinin Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD’de yaptığı yorumculuğu gösteren Scholl, ARD ile 2014 yılına kadar olan sözleşmesini yerine getireceğini kaydetti.

Scholl Bayern Münih’in ikinci takımı ile birlikte sezonun ikinci yarısına hazırlanmak amacıyla Belek’te bulunuyor .