Galatasaray, Beşiktaş Derbisi Notları

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Türk Telekom Arena'da derbi maçta Beşiktaş'ı ağırlıyor.

İkinci yarının ilk haftasına deplasmanda Kasımpaşa mağlubiyeti ile başlayan sarı-kırmızılı takım, bu maçı kazanarak en yakın takipçisi Beşiktaş ile puan farkını 5'e çıkarmak istiyor. İkinci yarının ilk haftasında kendi sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 2-2 berabere kalarak liderlik şansını kaybeden siyah-beyazlılar, Arena'da rakibini mağlup ederek zirvenin yeni sahibi olmanın hesaplarını yapıyor.

BEŞİKTAŞ KAZANIRSA UZUN BİR ARADAN SONRA LİDER OLACAK
Zorlu derbi maçı öncesinde Beşiktaş, Türk Telekom Arena Stadı'nda rakibini mağlup ederse 127 lig haftasının ardından liderlik koltuğuna oturmayı başaracak. Siyah - beyazlılar en son 2008-2009 sezonunda şampiyon olarak son haftayı lider bitirmişti.'Feda' sezonu ile başladığı ligde iyi işler ortaya koyan Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 11 maçtır yenilgi yüzü görmedi. Siyah - beyazlılar en son mağlubiyetini Fenerbahçe karşısında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 3-0'lık skorla almıştı.

HOLOSKO, GALATASARAY'I BOŞ GEÇMİYOR
Beşiktaş'ta ise zorlu maç öncesinde sakat futbolcuların çokluğu teknik heyetin canını sıktı. Hafta içinde Almeida'nın sakatlanmasıyla bir anda forvetsiz kalan siyah-beyazlılarda ise Filip Holosko, Beşiktaş formasıyla Galatasaray filelerini toplam 4 kez havalandırdı. Bugünkü derbide Samet Aybaba, Holosko'yu ilk onbirde sahaya sürdü. Bu arada Beşiktaş'ta sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Uğur Boral'a arkadaşları ısınmak için çıktıkları sahada üzerlerine giydikleri tişörtlerle destek verdi.

SNEİJDER VE DENTİNHO YEDEKLER ARASINDA
Öte yandan zorlu derbi maçı öncesinde her iki takımın yeni transferleri yedekler arasında yer aldı. Wesley Sneijder'i transfer ederek Avrupa'da adından söz ettiren Galatasaray'da Fatih Terim, Sneijder'i yanında oturttu. Hollandalı futbolcunun maçın gidişatına göre ikinci yarıda maça girmesi bekleniyor. Beşiktaş'ta ise Almeiada'nın sakatlanmasının ardından Shakhtar Donetks'ten tranfser edilen Dentinho da yedekler arasında yer aldı. Genç futbolcunun maçın gidişatına göre oyuna girmesi bekleniyor.Galatasaraylı taraftarlar Sneijder'e açmış oldukları "This is Galatasaray ! You have to put your heart out to be a legend" pankartı ile destek verdi. Bu arada geçtiğimiz haftalarda hayatını kaybeden ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand ve deprem konusundaki açıklamalarla Türkiye'nin gündemine oturan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da unutulmadı. Tribünlerde "Mekanınız cennet olsun Mehmet Ali Birand, Ahmet Mete Işıkara" pankartı asıldı.

SNEİJDER'E TARAFTALARDAN BÜYÜK DESTEK
Galatasaray'ın yeni transferi Wesley Sneijder, takımla birlikte ısınmaya çıktığı zaman taraftarlardan büyük destek geldi. Taraftarlar, Hollandalı futbolcuyu tribünlere çağırarak tezahürat yaptı.

Türk Telekom Arena Stadı'nın zemininde yapılan çalışmalar bitirilerek derbi maça yetiştirildi. İlk yarının bitimi ile birlikte bakıma alınan zemin, derbi maç öncesinde hazır hale getirildi.