Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman Açıklaması

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 2-1 kazandıkları Gaziantespor maçına ilişkin, ''Mutlaka kazanma serisine ihtiyacımız var. Bunu geçen hafta başaramadık, umarım bu seriyi başlatmış oluruz'' dedi.

Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın ilk yarısında geriye düştüklerini hatırlatarak, ikinci yarı her türlü riski göze alarak galibiyete ulaştıklarını söyledi.

Sezonda telafisi olmayan zamanlara doğru gittiklerini ifade eden Kocaman, ''Mutlaka kazanma serisine ihtiyacımız var. Bunu geçen hafta başaramadık, umarım bu seriyi başlatmış oluruz. Kupada bunu yakalamayı başardık ancak, lige yansıtamadık. Bugün bu zorlu deplasmanı aşmayı başardık. İnşallah futbolcularımızla beraber bir seriye doğru yol almış oluruz'' diye konuştu.

Kocaman, bugüne kadar kupadaki maçlarla birlikte 36 resmi müsabakaya geride başladıklarını anımsatarak, bu durumun önemli konsantrasyon sorunu getirdiğini belirtti.

Maçlara hazırlanma konusuna biraz daha yoğunlaşmaları gerektiğini vurgulayan Kocaman, şöyle konuştu:

''Türkiye'de maç kazanmak zor, geriye düştükten sonra daha da zor. Bugünkü maça gelince, doğru ve iyi oyundan öte bizim sahip olduğumuz en büyük zenginlik yüksek maç kazanma arzusuydu. Bu da bir şekilde sonuç verecek. Tabii maçın içinde gel gitler oluyordu. Ama 2-1 kazanmış durumdayız. Bizi kazanmaya götüren faktör, uzun zaman sonra yüksek kazanma duygusuydu''

Fenerbahçeli Semih Şentürk de ilk yarı istedikleri oyunu oynayamadıklarını, ancak ikinci devre Aykut Kocaman'ın gerekli değişiklikleri yapmasıyla maçı kazandıklarını söyledi.

Şentürk, daha önce 3 büyüklerin kazanamadığı Gaziantepspor deplasmanını kazandıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Bekir İrtegün ise ''Bazen kötü oynarken de kazanmak önemlidir. Ama tırnak içinde bugün kötü oynadığımızı düşünüyorum. Ama Gaziantep, her zaman zor deplasman olmuştur. Zor deplasmanda nasıl oynadığımız önemli değil, 3 puanı almak önemlidir. İstediğimizi aldık'' ifadelerini kullandı.

-Gaziantepspor cephesi

Gaziantepspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman da antrenör olarak kendisine kızdığını belirtti.

Fenerbahçe'nin kaliteli oyunculardan kurulu takım olduğunu dile getiren Karaman, şunları kaydetti:

''Biraz daha alanı daraltıp çabuk toplarla çıkmayı düşündük. Attığımız gol ve kaçırdığımız net bir pozisyon var. Aslında ikinci yarı 1-0'dan sonra Cenk golü bulsa 2-0 olacaktı. 1-0'dan sonra oyundan düşen arkadaşlarımız var. Hamle gücün yok. Kiminle hamle gücü yapacağız- Kendime kızıyorum, böyle maç kaybedilir mi- 1-0'ı yakalamışsınız. 2, hatta 3-0 yapacağınız yerde şu maçı kaybediyorsunuz. Çocukları tebrik edeceğim yerde üzülüyoruz. Mesajı alan alsın, nasıl alacağı da umurumda değil. Fazla bir şey söylemeyeceğim.''

Fenerbahçe'yi tebrik eden Karaman, ''İyi oynarsanız taraftar statta olacak, daha fazla insan gelecek. Her yerden mesaj var. Antrenör olarak hem kendime hem mağlubiyete kızıyorum. İnsan çaresiz olunca maalesef olmuyor. Maalesef Türkiye'de şartlar bu. Eksiklerimiz var. Şu maçın değeri 900 bin lira. Bunu elden kaçırdık. Bu maç kaçar mı, kaçmaması lazım. Düşünmemiz gerek'' diye konuştu.

Gaziantepsporlu Darvydas Sernas ise maça iyi başladıklarını, galip bitirebilecekleri maçtan puansız ayrıldıklarını belirtti.

Turgut Doğan Şahin de Fenerbahçe'yi hezimete uğratmak istediklerini, golü bulduktan sonra geriye çekildiklerini ve kaybettiklerini ifade etti.

Şahin, haftaya oynayacakları Trabzonspor maçını kazanarak bu maçı telafi edeceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal / Halil İbrahim Avşar

Yayıncı: Erdem Gültekin

Kaynak: AA