Fenerbahçe Deplasman Kabusuna Son Verdi

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ikinci yarıda risk alarak galibiyeti aldıklarını belirterek, telafisi olmayan haftalara girdiklerini söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Aykut Kocaman, tamamen kazanmaya ihtiyaç duydukları bir maç olduğunu belirterek, “Doğru ve iyi oynadığımız ilk yarıda öne geçmeyi başaramadık hatta geriye düştük. Ancak ikinci yarıda her türlü riski göze aldığınız anlarda ve dağınık olduğumuz anda da galibiyete ulaştık. Sezonun artık telafisi olmadığı haftalara doğru ilerliyoruz. Mutlaka kazanma serisine ihtiyacımız var. Bunu geçen hafta Elazığ maçında yapmak istedik ama başaramadık. Camiam adına bu maçla beraber seriyi başlatmış oluruz. Avrupa ve kupada istediğimiz Sonuçları oyunlarla beraber yakalamayı başardık ancak bunu lige yansıtamadık. Ligde puan kayıplarımız çok oldu. Bugün bu zorlu deplasmanı aşarak bir seriye doğru yol açmış oluruz” dedi.

Basın mensuplarının sorusu üzerine teknik adam Kocaman, kulüp başkanı Aziz Yıldırım’ın devre arasında soyunma odasına geldiğini doğruladı.

Fenerbahçeli Bekir İrtegün önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Bu derbi haftasında aslında skor bizim için daha önemli. Çok üst düzey oynadığımız söylenemez. En azından diğer maçlara oranla daha önde kalan bir Fenerbahçe gösterdik diye düşünüyorum. Bazen kötü oynarken de kazanmak önemlidir. Biz sahada oynayan oyuncular kötü oynadığımızı düşünmüyoruz. Sonuç olarak buradan istediğimizi aldık. İnşallah deplasmanlarda kazanma alışkanlığı elde edip daha iyi yerlere gelmek hedefimiz. Deplasmanda bir seri yakalamak için takımın iyi bir grafiği olmak zorunda. Buz grafikte bu sezon geride kaldık. Ama ikinci yarı itibariyle birçok şeyi değiştirme niyetiyle başladık. Bunları yaparken skorlar çok önemli. Maç kazandıkça deplasmanlarda hem güven hem de rakibin psikolojisi değişecektir. Sonuç olarak deplasmanlarda seri yakalamamız şart” diye konuştu.

Fenerbahçeli Semih Şentürk de maça galibiyet için çıktıklarını ifade ederek, “İlk yarı istediğimiz oyunu oynayamamıştık ama ikinci yarı da hocamızın değişiklikleri ile maçı kazanmasını bildik. Bu zorlu Gaziantep deplasmanında kazandığımız için mutluyuz. Bu bizim için geri dönüş bir maçı oldu. Bu galibiyetle geçen hafta Elazığ maçını unutturduğumuzu düşünüyorum. Bu galibiyetin Fenerbahçe taraftarlarına armağan olsun” dedi.

Kaynak: İHA