Avustralya Açık’ın Tek Bayanlar Şampiyonu Belaruslu Azarenka Oldu

Sezonun ilk 'grand slam' turnuvası olan Avustralya Açık'ta tek bayanlar finalinde Çinli Li Na’yı yenen 1 numaralı seri başı Belaruslu Victoria Azarenka, şampiyon oldu.

23 yaşındaki Azarenka, rakibini 4-6, 6-4 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenmeyi başardı ve böylece peş peşe ikinci kez Avustralya Açık şampiyonluğunu elde etmiş oldu.Melbourne Park'taki Rod Laver Arena'da 6 numaralı seri başı Çinli Li Na ise iki kez sakatlandığı maçta talihsiz bir yenilgi aldı. Yarı finalde Maria Sharapova’yı 2 - 0 yenen Li, ikinci setin 5. oyununda sol ayak bileği burkuldu ve yere düştü. Tıbbi molanın ardından Li, maça sargıyla devam etti. Talihsizlikler 2011 Roland Garros şampiyonu Li’nin peşini bırakmadı. Avustralya Günü kutlamaları nedeniyle yakınlardan gelen bir havai fişek Çinli tenisçinin başına isabet etti ve maça 10 dakika ara verildi.

İkinci kez sakatlığı nedeniyle yere düşen Li, tıbbi molanın ardından devam ettiği maçı kaybetti. Bu yenilgi Li’den şampiyonluk bekleyen Çin medyasında da büyük yankı buldu.Turnuva yarın Sırp Novak Djokovic ve Büyük Britanyalı Andy Murray arasındaki tek erkekler final maçıyla sona erecek.